ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολλαπλές συντάξεις: Μετ’ εμποδίων η συζήτηση στη Βουλή - Eν αναμονή νομοσχεδίου

Πολλαπλές συντάξεις: Μετ’ εμποδίων η συζήτηση στη Βουλή - Eν αναμονή νομοσχεδίου

Συνεχίστηκε την Δευτέρα η κατ’ άρθρον συζήτηση στη Βουλή αναφορικά με τις προτάσεις νόμου που αφορούν τη ρύθμιση του θέματος των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων, με διάφορα συνταγματικά ζητήματα αλλά και ζητήματα συντονισμού υπηρεσιών να εγείρονται.

Παράλληλα βουλευτές αναμένουν κατάθεση σχετικών νομοσχεδίων από την Κυβέρνηση κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη και ενδεχομένως να έδινε κάποια λύση στο ζήτημα της αντισυνταγματικότητας που είχε εγερθεί για τις περισσότερες προτάσεις νόμου από την Νομική Υπηρεσία.

Στη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών ο Γενικός Λογιστής Ανδρέας Αντωνιάδης ήγειρε για ακόμα μια φορά την εμπλοκή διαφόρων ταμείων στο θέμα και την κρισιμότητα να υπάρξει ανταλλαγή στοιχείων και να γίνουν οι σωστοί υπολογισμοί και συντονισμός ανάμεσα σε διαφορετικές υπηρεσίες.

Μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλιάς ανέφερε ότι παρόλο που το θέμα είναι ζήτημα προτεραιότητας για την Επιτροπή Οικονομικών, η πολιτική βούληση δεν αρκεί μόνο για να επιλυθεί το πρόβλημα, αλλά χρειάζεται σε βάθος νομοτεχνική επεξεργασία ώστε αυτό που θα ψηφιστεί να μπορεί να σταθεί συνταγματικά.

Εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αφήνει μόνο της την Βουλή και δεν έχει καμιά ουσιαστική συμμετοχή, αφού δεν κατέθεσε νομοσχέδιο ενώπιον την Επιτροπής Οικονομικών.

«Η Κυβέρνηση παρακολουθεί τη συζήτηση ως απλώς θεατής», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι  η νομοθετική εξουσία θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια, με ή χωρίς τη συμμετοχή της εκτελεστικής εξουσίας.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ – Συνεργασίας Αλέκος Τρυφωνίδης είπε ότι παρά τη βούληση των βουλευτών για να επιλυθεί το θέμα, εκκρεμεί το νομοσχέδιο που θα ερχόταν από την Κυβέρνηση για να δώσει διέξοδο στο θέμα. Σημείωσε ότι η θέση της Νομικής Υπηρεσίας είναι ότι όλες οι προτάσεις νόμου είναι αντισυνταγματικές.

Πρόσθεσε ότι η ΔΗΠΑ θέλει να λυθεί το θέμα σε όλες τις πτυχές του για αυτό και έθεσε και άλλα θέματα που δεν έχουν αγγίξει οι υφιστάμενες προτάσεις, όπως το θέμα του ασυμβίβαστου, το θέμα των θητειών των βουλευτών και του χρονικού διαστήματος που πρέπει να παρέλθει για να συνταξιοδοτούνται οι υπουργοί σε σχέση με του βουλευτές. Αυτή τη στιγμή πρόσθεσε, το μόνο που συζητείται είναι η σύνταξη από τον δημόσιο τομέα και ο μισθός των αξιωματούχων ενώ δεν συζητούνται θέματα ασυμβίβαστου για βουλευτές που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εγκλωβίστηκαν οδηγοί από τις έντονες βροχοπτώσεις - Σώθηκαν από την Πυροσβεστική που άνοιξε τους οχετούς

• Συνελήφθη ο 25χρονος που αναζητείτο για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης στη Σωτήρα

• Πάρκαρε στο πεζοδρόμιο: Ανάγκασε μαθήτρια και μητέρα με καροτσάκι να περπατήσουν στο δρόμο - Φωτογραφία

• Ανησυχία εθελοντικών ομάδων: «Πλέον φαντάζει αδύνατον να καταφέρουμε να βοηθήσουμε όποιο έχει ανάγκη»

• Βρετανία: Νεκρός έφηβος έπειτα από επίθεση με μαχαίρι



Τρεις πιθανές ημερομηνίες από Λευκωσία για τριμερή εντός Οκτωβρίου

Τρεις πιθανές ημερομηνίες από Λευκωσία για τριμερή εντός Οκτωβρίου

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της βολιδοσκόπησης που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες για το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης μεταξύ ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς, ζήτησε και έλαβε από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη πιθανές ημερομηνίες για σύγκληση συνάντησης, με τη Λευκωσία να προτείνει τρεις πιθανές ημερομηνίες εντός Οκτωβρίου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top