ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι γίνεται τελικά με την ιατροφαρμακευτική κάνναβη; Από το 2019 το ζήτημα παραγωγής στην Κύπρο

Τι γίνεται τελικά με την ιατροφαρμακευτική κάνναβη; Από το 2019 το ζήτημα παραγωγής στην Κύπρο

Στα χέρια του Υπουργείου Υγείας βρίσκεται έκθεση έρευνας βιωσιμότητας για την παραγωγή ιατροφαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας.

Η έκθεση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατά πόσο η παραγωγή είναι οικονομικά βιώσιμη, οφέλη και προκλήσεις, καλές πρακτικές άλλων χωρών και συγκεκριμένα μοντέλα.

Τον διαγωνισμό για τη διεξαγωγή της έρευνας είχαν αναλάβει οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες. Η προσφορά για την εκπόνηση της μελέτης κατοχυρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023. Τελικά η μελέτη ολοκληρώθηκε πρόσφατα και παραδόθηκε στα χέρια του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές στο ThemaOnline, τη δεδομένη στιγμή η έρευνα τυγχάνει αξιολόγησης προκειμένου να τεθούν τα επόμενα βήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ψηφίστηκε νομοθεσία για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στην Κύπρο από το 2019, δεν δόθηκε ποτέ άδεια σε κάποια εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους «περί ναρκωτικών φαρμάκων και ψυχοτρόπων ουσιών (Φαρμακευτική κάνναβη) κανονισμούς του 2019», η συνταγογράφηση αφορά κάνναβη η οποία έχει παραχθεί στην Κύπρο με συγκεκριμένες προδιαγραφές που αναφέρονται στον νόμο, και δεδομένου ότι δεν έχει παραχθεί ακόμη, δεν μπορεί να γίνει και συνταγογράφηση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Αρκετά σοβαρή η κατάσταση της υγείας του προσώπου που τραυματίστηκε στη μετωπική σύγκρουση

• «Φωτιά» οι τιμές των ενοικίων: Οι λόγοι που κρατήθηκαν στα ύψη – Ποιο το κόστος σε κάθε επαρχία ανάλογα με τα υπνοδωμάτια

• Επιμένει ο Ζ. Κουλίας: «Θα διορίσω εγώ τον Γενικό Ελεγκτή»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός της γυναίκας που είχε εντοπιστεί νεκρή σε παραλία στη Λεμεσό

• Σε γάμο στην Κέρκυρα ο Αντρέας Γεωργίου και η Σιμώνη Χριστοδούλου - Δείτε φωτογραφίες



Κυπριακό: Σήμερα το κρίσιμο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Σήμερα το κρίσιμο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έφτασε στη Νέα Υόρκη τα ξημερώματα της Κυριακής, θα έχει σειρά επαφών ενώ στις 25 Σεπτεμβρίου θα προσφωνήσει την ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top