ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Bίντεο από το σημείο

Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Bίντεο από το σημείο

Tέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ύστερα από σειρά πυροβολισμών στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης, τα αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα) όταν η αστυνομία έλαβε κλήση για πυροβολισμούς.

 

 

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και βρήκαν δύο άνδρες και μια γυναίκα να κείτονται στο έδαφος και όπως διαπιστώθηκε πέθαναν ακαριαία. 

Το τέταρτο θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο. 

Η αστυνομία εκτιμά ότι πολλοί δράστες έριξαν πυροβολισμούς εναντίον ομάδας ανθρώπων χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτια της επίθεσης, εκείνο όμως που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι αυτό το τελευταίο περιστατικό αυξάνει τον κατάλογο των τουλάχιστον 403 μαζικών πυροβολισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες για φέτος.

Η αστυνομία καλεί αυτόπτες μάρτυρες να παρουσιαστούν για να διευκολύνουν την έρευνα που διενεργείται, καθώς και εταιρείες στην περιοχή να της δώσουν βίντεο από κλειστά συστήματα παρακολούθησης.

Επιτόπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και η ζώνη αποκλείστηκε.

Οι ΗΠΑ, όπου κυκλοφορούν περισσότερα όπλα απ’ ό,τι κάτοικοι, καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου.

Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων είναι αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα στη χώρα, καθώς η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αδυνατεί να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για το φαινόμενο, η ισχύς του λόμπι της οπλοκατοχής παραμένει τεράστια και πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για την επιβολή περιορισμών, πόσο μάλλον να αποχωριστούν τα όπλα τους.

 

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κίτρινη προειδοποίηση: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και δυνατοί ανέμοι - Πότε ισχύει

• Τουρισμός: Από μας ήρθαν οι περισσότεροι και πού ανήλθαν τα ταξίδια των Κυπρίων

• Τι μπορείτε να πετάξετε και που βρίσκονται τα πράσινα σημεία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

• Ποιες είναι οι αιτίες που σε καθιστούν ευάλωτο σε ιώσεις;

• Τουρκία: Τα εξαφανισμένα παιδιά - η υπόθεση της Ναρίν

• Καθηλωμένος στο κρεβάτι του Έλληνας τραγουδιστής μετά από πτώση



 ΠτΔ σε ΓΓ ΟΗΕ: Θα επαναλάβει ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό

ΠτΔ σε ΓΓ ΟΗΕ: Θα επαναλάβει ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό

Την ετοιμότητα για στήριξη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας κινείται προς την κατεύθυνση της αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό, μέσα από ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, θα επαναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, στον επιμνημόσυνο λόγο του στο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων του Νέου Χωριού Κυθρέας, που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στην Αγλαντζιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top