Επαφές ουγγρικών υπηρεσιών ασφαλείας με CEO εταιρείας για βομβητές της Χεζμπολάχ

Επαφές ουγγρικών υπηρεσιών ασφαλείας με CEO εταιρείας για βομβητές της Χεζμπολάχ

Οι ουγγρικές υπηρεσίες πληροφοριών πραγματοποίησαν πολλές συνεντεύξεις με τη διευθύνουσα σύμβουλο της BAC Consulting, μιας εταιρείας με έδρα τη Βουδαπέστη που συνδέεται με θανατηφόρες εκρήξεις σε βομβητές που χρησιμοποιήθηκαν από μέλη της Χεζμπολάχ αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε το Σάββατο η Κυβέρνηση.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία τηλεειδοποίησης Gold Apollo ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα μοντέλα τηλεειδοποίησης που χρησιμοποιήθηκαν σε εκρήξεις στον Λίβανο κατασκευάστηκαν από την BAC Consulting, προσθέτοντας ότι είχε χορηγήσει άδεια μόνο για το εμπορικό σήμα της στην εταιρεία και δεν συμμετείχε στην παραγωγή των συσκευών.

Η Cristiana Barsony-Arcidiacono, 49 ετών με καταγωγή από την Ιταλία, διευθύνουσα σύμβουλος και ιδιοκτήτρια της BAC Consulting, είπε στο NBC News νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ήταν «απλώς η μεσάζουσα».

Οι ουγγρικές υπηρεσίες πληροφοριών διεξάγουν έρευνα από την Τετάρτη και έχουν πάρει συνέντευξη από την Arcidiacono πολλές φορές, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το διεθνές γραφείο Τύπου της Κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι η BAC Consulting ήταν «μια εταιρεία διαμεσολάβησης συναλλαγών, η οποία δεν έχει εργοστάσιο ή άλλο χώρο λειτουργίας στην Ουγγαρία».

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών κατά τις εκρήξεις των βομβητών ανήλθε στους 39 και περισσότεροι από 3.000 τραυματίστηκαν. Οι επιθέσεις πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν από το Ισραήλ, το οποίο ούτε επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε τη συμμετοχή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE