ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στο ΚΕΕ, στήριξη στο όραμα Τατάρ από αξιωματούχο του ΑΚΡ

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στο ΚΕΕ, στήριξη στο όραμα Τατάρ από αξιωματούχο του ΑΚΡ

Άρχισε από το μεσημέρι στις 12.45 η ψηφοφορία στο 23ο τακτικό εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας με τρεις ανθυποψήφιους για την προεδρία και 122 για τα μέλη των συλλογικών οργάνων του κόμματος, που είναι το μεγαλύτερο της τ/κ δεξιάς και το κύριο «συγκυβερνών».

Όπως μεταδίδεται από τ/κ μέσα ενημέρωσης, πέραν των 21.000 μελών του ΚΕΕ έχουν δικαίωμα ψήφου. Την θέση του προέδρου διεκδικούν ο νυν πρόεδρος και «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, ο Χασάν Τατσόι και ο Αχμέτ Μελίχ Καραβελίογλου.

Στο συνέδριο παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμούς ο Ραμίλ Χασάν, αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις στο κόμμα Νέο Αζερμπαϊτζάν, που είναι το κυβερνών στο Μπακού, και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΑΚΡ, Ερκάν Αλά.

Ο κ. Χασάν είπε ότι το ψευδοκράτος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου κι έτσι θα παραμείνει. Είναι αφοσιωμένοι στην «τδβκ» με τη ζωή και το αίμα τους πρόσθεσε ο κ. Χασάν. «Όπως είπε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, η τδβκ είναι αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού κόσμου και θα παραμείνει έτσι». Υποστήριξε ότι το ψευδοκράτος έγινε μέλος του ΟΤΚ με το «συνταγματικό» του όνομα και την δική του «σημαία».

Ο κ. Χασάν ανέφερε επίσης ότι το κόμμα του και το ΚΕΕ έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Αλά υπενθύμισε την άνευ όρων υποστήριξή τους προς τους Τουρκοκύπριους, λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται αποφασιστικά μαζί «για την αναγνώριση της τδβκ». Μίλησε για αδικίες και περιορισμούς στις οποίες υπόκεινται οι Τ/κ υποστηρίζοντας ότι το ψευδοκράτος δυναμώνει μέρα με την μέρα.

Υπενθύμισε ακόμη τις εκκλήσεις Ερντογάν από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ για αναγνώριση του ψευδοκράτους. «Από εδώ διατρανώνουμε σε όλη την διεθνή κοινότητα: Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να παραβιαστούν τα δικαιώματα και το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας».

Ο κ. Αλά πρόσθεσε ότι δεν εποφθαλμιούν τη γη και τη θέληση κανενός, αλλά δεν θα επιτρέψουν παρεμβάσεις στη δική τους γη και θέληση.

Σημείωσε ότι η επίτευξη μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού με τρόπο που να εγγυάται τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού «λαού» είναι μια από τις κύριες προτεραιότητές τους. «Αυτό το θέμα είναι η εθνική μας υπόθεση που ασπαζόμαστε με το παρελθόν και το μέλλον της. Από την αρχή, μαζί με την τδβκ, ακολουθούσαμε μια πολιτική προσανατολισμένη στη λύση στο Κυπριακό. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να φέρουμε τον τουρκοκυπριακό λαό στο επίπεδο που του αξίζει».

Παρ' όλες τις προσπάθειες δεν μπόρεσε να επιτευχθεί αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού, είπε, γιατί η ε/κ πλευρά δεν ήθελε να μοιραστεί το νησί με τους «ισότιμους συνιδιοκτήτες του» κι αυτό το έδειξε ξεκάθαρα η ιστορία. «Μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση είναι δυνατή μόνο με μια προσέγγιση που βασίζεται στην πραγματικότητα του νησιού» κι αυτή, όπως είπε, είναι ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και δύο ξεχωριστοί λαοί στην Κύπρο. «Η επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού θα είναι το κλειδί για τη λύση». είπε.

Ανέφερε επίσης ότι προτεραιότητα γι’ αυτούς είναι η έναρξη απευθείας πτήσεων και απευθείας εμπορίου με το ψευδοκράτος και είπε ότι στηρίζουν το όραμα Τατάρ για το Κυπριακό. Θα συνεχίσουν, είπε, τον αγώνα και την προσπάθεια για αναγνώριση του ψευδοκράτους παραπέμποντας στην ιδιότητα του μέλους του ΟΤΚ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Έκκληση Αστυνομίας για πληροφορίες - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

• Βαρύ πένθος για την Ερασμία Μάνου: Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της, πρώην σύζυγος της Σοφίας Βόσσου

• Στιγμές τρόμου: 10 πρόσωπα επιτέθηκαν σε πατέρα και τους δύο γιους του - Στο κελί 51χρονος

• Έτρεχε η Πυροσβεστική: Ξέσπασε φωτιά σε όχημα - Εκτεταμένες ζημιές

• Πρώιος: «Ραγίζουν καρδιές» τα μηνύματα των πρώην συμπαικτών του στο MasterChef για τον θάνατό του



Ηλεκτρική Διασύνδεση: «Έπεσαν» οι υπογραφές - Κοινή ανακοίνωση Υπουργείων Ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας

Ηλεκτρική Διασύνδεση: «Έπεσαν» οι υπογραφές - Κοινή ανακοίνωση Υπουργείων Ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα Υπουργεία Ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας για την υπογραφή Πλαισίου Κατανόησης για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Κύπρου - Κρήτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top