ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερασιτέχνης μετεωρολόγος στο «Τ»: Τι δείχνουν τα μηναλλάγια – Πότε να περιμένουμε βροχές και χιόνια

Ερασιτέχνης μετεωρολόγος στο «Τ»: Τι δείχνουν τα μηναλλάγια – Πότε να περιμένουμε βροχές και χιόνια

Τα μηναλλάγια «έβγαλε» και φέτος ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Λεωνίδας Λεωνίδου, ο οποίος από ηλικία 10 ετών τα παρακολουθεί και βγάζει τις δικές του χρόνιες προβλέψεις.

Ο κ. Λεωνίδου πριν από 64 χρόνια έμαθε από την γιαγιά του το πανάρχαιο έθιμο διότι παλαιότερα χωρίς τις τεχνολογικές μεθόδους που μπορούν να προβλέψουν τον καιρό, οι άνθρωποι ήθελαν να γνωρίζουν τα στοιχεία της φύσης και βοηθούσε τους γεωργούς των πεδινών περιοχών.

Ο κ. Λεωνίδου είναι ο μοναδικός ερασιτέχνης μετεωρολόγος, παγκύπρια, ο οποίος παρακολουθεί τα μηναλλάγια και παντρεύει τις προβλέψεις του με το παλιό και νέο ημερολόγιο, μελετώντας τα φαινόμενα για 24 μέρες αντί 12.

Όπως σημείωσε, όλους ανεξαίρετα του μήνες της φετινής χρονιάς παρατηρούνται βροχές στην αρχή, στα μέσα καθώς και κάθε τέλος του κάθε μήνα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο κ. Λεωνίδου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του αναμένονται βροχές μεταξύ 25-27 Σεπτεμβρίου.

Για τον μήνα Οκτώβριο αναμένονται βροχές αναμένονται βροχές στις αρχές του μήνα και συγκεκριμένα από τις 1-4 ενώ βροχές θα παρατηρηθούν και στα μέσα του μήνα, μεταξύ 14-17 καθώς και από 26-28 του μηνός.

Τον Νοέμβριο αναμένεται να βρέξει από τις 3-5 και από τις 14-17 καθώς και στο τέλος του μήνα από τις 26-28.

Τον μήνα Δεκέμβριο, ο οποίος είναι ο κατεξοχήν μήνας των βροχών, αναμένεται να βρέξει από τις 4-7 και από τις 12-19 ενώ όπως φανερώνουν οι προβλέψεις του κ. Λεωνίδου, θα αποχαιρετήσουμε το 2024 με βροχές και συγκεκριμένα από τις 27-31. Όπως σημείωσε, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένονται 18 μέρες από τις 31 του μήνα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αναμένονται χιόνια μεταξύ 18-19 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά την πρόβλεψη για τον μήνα Ιανουάριο, ο κ. Λεωνίδου προβλέπει βροχές και πάλι στις αρχές του μήνα και συγκεκριμένα από τις 3-6 και από τις 14-20 και από τις 26-29. Όπως προβλέπει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος, αναμένεται βαριά χιονόπτωση μεταξύ 14-20 Ιανουαρίου.

Τον Φεβρουάριο, ο καιρός συνεχίζει να είναι βροχερός στην αρχή, στα μέσα αλλά και στο τέλος του μήνα. Συγκεκριμένα, στις 5-8,στις 15-20 και 27-30 του μήνα αναμένονται βροχές. Επιπρόσθετα ο κ. Λεωνίδου ανέφερε ότι αναμένεται χιονόπτωση στα μέσα του μηνός.

Τον Μάρτιο καθώς και όλους τους υπόλοιπους μήνες, μέχρι τον Αύγουστο του 2025, φαίνεται ότι θα επικρατούν βροχές κάθε αρχή, μέσα και τέλος του κάθε μήνα.

Καταληκτικά σημείωσε ότι, όλοι οι καλοκαιρινοί μήνες θα έχουν καλοκαιρινές μπόρες με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι όπου θα επηρεάζει κυρίως τοπικά, κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Διονύσης Πρώιος: Όταν ράγισε καρδιές για τον γιο του–«Πριν πεθάνει είπε σε όλους να με προσέχουν»

• Τηλεργασία στο Δημόσιο: Ικανοποιούνται οι βασικές αρχές; Πόσες μέρες θα δικαιούνται και πότε αναμένεται να εφαρμοστεί

• Βροχές και καταιγίδες στο καιρικό «μενού» - Πότε τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

• «Δυσλειτουργία στο Matrix»: Οι πράσινες κουκίδες που εμφανίστηκαν στον ουρανό και «τρομοκράτησαν» τους χρήστες του διαδικτύου

• Σχιζοφρένεια: Ο παράγοντας της παιδικής ηλικίας που εκτοξεύει τον κίνδυνο



ΑΝΑΛΥΣΗ: Πώς επηρεάζει την Κύπρο το μπαράζ επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ - Αναμένεται κλιμάκωση;

ΑΝΑΛΥΣΗ: Πώς επηρεάζει την Κύπρο το μπαράζ επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ - Αναμένεται κλιμάκωση;

Την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έφεραν οι συνεχείς επιθέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, με τη διεθνή κοινότητα να φοβάται έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top