ΔΙΕΘΝΗ

Ντομινίκ Πελικό: Eυτυχώς έκανα την καταγγελία, το έπαιζε θύμα λέει η γυναίκα που τον «ξεσκέπασε»

Ντομινίκ Πελικό: Eυτυχώς έκανα την καταγγελία, το έπαιζε θύμα λέει η γυναίκα που τον «ξεσκέπασε»

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, ο Ντομινίκ Πελικό πιάστηκε «στα πράσα» σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Καρπαντρά στη Γαλλία να προσπαθεί να φωτογραφίσει κάτω από φούστες γυναικών. Η Ναταλί, ένα από τα θύματά του, αποφάσισε τότε να κάνει καταγγελία. Χάρη σε αυτήν, συνελήφθη αυτός ο άντρας και αποκαλύφθηκε η υπόθεση βιασμού της Ζιζέλ Πελικό.

Ο 71χρονος Πελικό είχε επίσης συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα κοντά στο Παρίσι το 2010. Τότε, του επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ και το κράτησε μυστικό από την πρώην πλέον σύζυγό του, Ζιζέλ.

«Μετά το περιστατικό δεν φορούσα φούστα για δύο χρόνια όταν πήγαινα για ψώνια. Τα ρούχα που φορούσα εκείνη την ημέρα τα πέταξα» τόνισε η Ναταλία μιλώντας στο BFMTV.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις της:

«Eυτυχώς έκανα την καταγγελία και δεν είπα ότι είναι απλά ένας γέρος, παρά το γεγονός ότι έπαιζε το θύμα. Είπε ότι δεν έκανε τίποτα και ότι ήταν φυσιολογικός. Μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν το θύμα» πρόσθεσε η Ναταλί.

Αφού πιάστηκε να κάνει «upskirting» στο σούπερ μάρκετ -όπως ονομάζεται στη γλώσσα του διαδικτύου η προσπάθεια ορισμένων να φωτογραφίσουν κρυφά κάτω από γυναικείες φούστες- η αστυνομία έψαξε το σπίτι και τις ηλεκτρονικές συσκευές του Ντομινίκ και βρήκε χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με άνδρες να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις με την Ζιζέλ, ενώ εκείνη φαινόταν να βρίσκεται αναίσθητη στο κρεβάτι τους.

Ο Πελικό την νάρκωνε με το ισχυρό φάρμακο Temesta, προκειμένου να επιτρέψει σε δεκάδες άνδρες να τη βιάζουν. Τους βιαστές τους έβρισκε μέσω διαδικτύου σε κρυφά forum στα οποία άνοιγε συζητήσεις με τίτλο «Χωρίς να το γνωρίζει». Συνολικά 51 άνδρες έχουν ταυτοποιηθεί από τους 72 οι οποίοι συμμετείχαν στους βιασμούς της και βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ ορισμένοι από αυτούς ήδη παραδέχθηκαν τις πράξεις τους. Το δίκτυο περιλάμβανε επαγγελματίες, όπως δημόσιους υπαλλήλους, νοσοκόμους, στρατιώτες και δημοσιογράφους.

Ο 71χρονος κατά τη διάρκεια της δίκης την Τρίτη τόνισε: «Παραδέχομαι τις κατηγορίες, είμαι βιαστής όπως όλοι οι άλλοι σε αυτήν την αίθουσα». «Καρολίν», είπε στην κόρη του. «Ποτέ δεν σε νάρκωσα ή σε βίασα. Δεν είναι δυνατόν να το πω αυτό. Ποτέ δεν το έκανα αυτό» πρόσθεσε.

«Είμαι βιαστής όπως και αυτοί που βρίσκονται στην αίθουσα αυτή. Γνωρίζουν τα πάντα, δεν μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο», ομολόγησε ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν. Ο κατηγορούμενος αναφερόταν στους 50 συγκατηγορούμενούς του που δικάζονται μαζί του.

«Είμαι ένοχος… Μετανιώνω για ό,τι έκανα. Ζητάω την συγχώρεσή σας, αν και είναι ασυγχώρητο». Ο Ντομινίκ Πελικό κατέθεσε, ξεσπώντας σε κλάματα κάθε τόσο, ότι είχε δύσκολη παιδική ηλικία και ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα βιασμού.

Όταν συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία, η δικηγόρος του Πελικό, ανέκρινε τον πελάτη της. Τον ρώτησε για την παιδική του ηλικία και αν είχε κάνει «ανάρμοστες χειρονομίες» προς τα εγγόνια του. «Ποτέ», επέμεινε. «Ημουν ευτυχισμένος, είχα τρία παιδιά, εγγόνια, ποτέ δεν τα άγγιξα» πρόσθεσε. «Λυπάμαι για ό,τι έκανα, ζητώ συγγνώμη» ανέφερε στη συνέχεια.

«Με κατηγορούν για πολλά πρόγραμμα. Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, γίνεσαι. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, δεν θεώρησα ποτέ την γυναίκα μου αντικείμενο».

Η πρώην σύζυγός του και θύμα του επί σειρά ετών, Ζιζέλ, που βρισκόταν στο ακροατήριο δήλωσε σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης: «Είναι δύσκολο να ακούω από το στόμα του κ. Πελικό αυτά που μόλις είπε. Για 50 χρόνια, έζησα με έναν άνδρα… Δεν φαντάστηκα ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε αυτές τις πράξεις βιασμού».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 16χρονου - Προσπάθειες για εντοπισμό της μοτοσικλέτας

• Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες – Ασταθής ο καιρός το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

• Σοβαρά στην εντατική νοσηλεύεται ο άνδρας που επιχείρησε να βουτήξει από μπαλκόνι σε πισίνα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι

• Σεξ: Το κόλπο των 20′ που απογειώνει την ευχαρίστηση - «Πιάνει» καλύτερα στις γυναίκες

• Iron Maiden: Θα κάνουν παγκόσμια περιοδεία για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια τους - Από πού ξεκινούν

• Ανδρέας Γεωργίου για Σιμώνη Χριστοδούλου: «Θέλουμε να κάνουμε πολλά παιδιά»



Υπουργικό: Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό για το 2025

Υπουργικό: Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό για το 2025

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του σήμερα, 20.9.2024, ενέκρινε, το νομοσχέδιο του Προϋπολογισμού για το έτος 2025 και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2025-2027. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top