ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νέα Υόρκη για επαφές για το Κυπριακό ο Ερχιουρμάν

Στη Νέα Υόρκη για επαφές για το Κυπριακό ο Ερχιουρμάν

Στη Νέα Υόρκη για επαφές θα βρίσκεται στις 23-28 Σεπτεμβρίου ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Τουφάν Ερχιουρμάν, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα εξωτερικών υποθέσεων και «βουλευτή» του κόμματος, Φιλκρί Τόρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΤΚ, σκοπός της επίσκεψης είναι οι διπλωματικές επαφές για τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Ερχιουρμάν θα μιλήσει, εξάλλου, σε συνεδρίαση με θέμα «Επενδύοντας στον Διάλογο και τη Διπλωματία» σε συνάντηση της σοσιαλιστικής διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται.

Σημειώνεται ακόμη πως ο κ. Ερχιουρμάν θα μιλήσει για το όραμα για το μέλλον της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό και θα αναφερθεί σε «συγκεκριμένες προτάσεις» σε σχέση με το πώς μπορεί να διεξαχθεί μια νέα διαδικασία.

Στη Νέα Υόρκη ο κ. Ερχιουρμάν θα συναντήσει, αναφέρεται, τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μιροσλάβ Γιέτζια, για να συζητήσουν θέματα που άπτονται του Κυπριακού. Αναμένεται, επίσης, να έχει διμερείς συναντήσεις με εκπροσώπους χωρών-μελών του ΟΗΕ με ενδιαφέρον για την Κύπρο.

Όπως επισημαίνεται, ο κ. Ερχιουρμάν σκοπεύει να μεταφέρει το όραμα του ΡΤΚ για λύση στους διεθνείς παράγοντες και να δημιουργήσει ένα πιο ενεργό περιβάλλον διαλόγου στα Ηνωμένα Έθνη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία στη Λεμεσό: Νέο θανατηφόρο με θύμα 16χρονο μοτοσικλετιστή

• Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες – Ασταθής ο καιρός το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

• Σοβαρά στην εντατική νοσηλεύεται ο άνδρας που επιχείρησε να βουτήξει από μπαλκόνι σε πισίνα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι

• Σεξ: Το κόλπο των 20′ που απογειώνει την ευχαρίστηση - «Πιάνει» καλύτερα στις γυναίκες

• Iron Maiden: Θα κάνουν παγκόσμια περιοδεία για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια τους - Από πού ξεκινούν

• Ανδρέας Γεωργίου για Σιμώνη Χριστοδούλου: «Θέλουμε να κάνουμε πολλά παιδιά»



Υπουργικό: Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό για το 2025

Υπουργικό: Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό για το 2025

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του σήμερα, 20.9.2024, ενέκρινε, το νομοσχέδιο του Προϋπολογισμού για το έτος 2025 και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2025-2027. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top