ΔΙΕΘΝΗ

Σπούδασε στο LSE και μιλά 7 γλώσσες: Ποια είναι η CEO που κατηγορείται ότι κατασκεύασε τους βομβητές της Χεζμπολάχ

Σπούδασε στο LSE και μιλά 7 γλώσσες: Ποια είναι η CEO που κατηγορείται ότι κατασκεύασε τους βομβητές της Χεζμπολάχ

Μια επιχειρηματίας, με σπουδές στο London School of Economics και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, η Cristiana Barsony-Arcidiacono κατηγορείται ότι ευθύνεται για τους βομβητές που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά της Χεζμπολάχ. Η ίδια αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Οι φορητές συσκευές σκότωσαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους και τραυμάτισαν 3.000 αφού πυροδοτήθηκαν ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον Λίβανο και τη Συρία το απόγευμα της Τρίτης σε μια φερόμενη ως ισραηλινή επιχείρηση.

Η εταιρεία από την Ταϊβάν, της οποίας το εμπορικό σήμα εμφανιζόταν στις συσκευές ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία BAC Consultancy με έδρα τη Βουδαπέστη κατασκεύασε τους βομβητές, στο πλαίσιο μιας τριετούς συμφωνίας αδειοδότησης του εμπορικού σήματος, αναφέρει ο Independent.

Το ερώτημα πώς και πότε οι βομβητές παγιδεύτηκαν και πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως εξακολουθεί να καλύπτεται από μυστήριο και απαντήσεις αναζητούνται επίσης στην Ταϊβάν, τη Βουλγαρία, τη Νορβηγία και τη Ρουμανία.

Η ουγγρική εταιρεία BAC είναι «εμπορικός μεσάζων» και δεν διαθέτει κατασκευαστική μονάδα στην Ουγγαρία, ανακοίνωσε η ουγγρική κυβέρνηση.

Όμως η Cristiana Barsony-Arcidiacono, διευθύνουσα σύμβουλος της BAC Consultancy, δήλωσε ότι ήταν απλώς ένας κρίκος στην αλυσίδα εφοδιασμού και δεν κατασκεύαζε τους βομβητές. «Δεν φτιάχνω εγώ τους βομβητές. Είμαι απλώς ο μεσάζων. Νομίζω ότι κάνετε λάθος», δήλωσε η ίδια στο NBC News.

 

 

Οι σπουδές και η καριέρα

Η Cristiana Barsony-Arcidiacono έχει διδακτορικό στη φυσική από το UCL που φοίτησε μεταξύ 2002 και 2006. Στη συνέχεια σπούδασε στο London School of Economics και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου για διάφορους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών μεταξύ 2009 και 2017, όπως αναφέρει στη σελίδα της στο LinkedIn. Μιλάει επτά γλώσσες (ανάμεσά τους ρωσικά και ιταλικά), όπως αναφέρει στο βιογραφικό της.

Πρόσφατα συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως «εμπειρογνώμονας αξιολόγησης» και ως «διαχειρίστρια υπογείων υδάτινων πόρων» για λογαριασμό της Unesco, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας της – η οποία βγήκε εκτός λειτουργίας το πρωί της Τετάρτης – το έργο της περιγράφεται ως «γεφύρωση της τεχνολογίας και της καινοτομίας από την Ασία». Η διεύθυνση της εταιρείας ήταν καταχωρημένη σε ένα διώροφο κτίριο στη Βουδαπέστη που έμοιαζε με κατοικία, ενώ το όνομά της ήταν αναρτημένο στη γυάλινη πόρτα σε ένα φύλλο Α4.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρή σε παραλία στη Λεμεσό: Φορούσε τα ρούχα της - Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια - Ψάχνει στοιχεία η Αστυνομία

• Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες – Ασταθής ο καιρός το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

• Σοβαρά στην εντατική νοσηλεύεται ο άνδρας που επιχείρησε να βουτήξει από μπαλκόνι σε πισίνα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι

• Σεξ: Το κόλπο των 20′ που απογειώνει την ευχαρίστηση - «Πιάνει» καλύτερα στις γυναίκες

• Iron Maiden: Θα κάνουν παγκόσμια περιοδεία για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια τους - Από πού ξεκινούν

• Ανδρέας Γεωργίου για Σιμώνη Χριστοδούλου: «Θέλουμε να κάνουμε πολλά παιδιά»



Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΠτΔ – Βλέπει Γκουτέρες τη Δευτέρα – Στην ατζέντα δεξίωση με Μπάιντεν και συνάντηση με Chevron

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΠτΔ – Βλέπει Γκουτέρες τη Δευτέρα – Στην ατζέντα δεξίωση με Μπάιντεν και συνάντηση με Chevron

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, αναχωρεί αύριο για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της 79ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top