ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολλά τα λεφτά - Στα €602,92 εκατ. τα καθαρά κέρδη των κυπριακών τραπεζών στο πρώτο εξάμηνο του 2024

Πολλά τα λεφτά - Στα €602,92 εκατ. τα καθαρά κέρδη των κυπριακών τραπεζών στο πρώτο εξάμηνο του 2024

Στα 602,92 εκατομμύρια ευρώ, μετά την φορολογία, ανήλθαν στο εξάμηνο του 2024 τα συνολικά κέρδη των κυπριακών τραπεζών, από 345,64 εκ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου του 2024, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα των κυπριακών τραπεζών ανήλθαν στο τέλος του εξαμήνου στα 1,03 δισεκατομμύρια ευρώ, από 519,19 εκ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου του 2024, ενώ τα συνολικά καθαρά λειτουργικά έσοδα ανήλθαν στα 1,22 δισεκατομμύρια ευρώ, από 660,31 εκ. ευρώ στο τέλος του πρώτου τριμήνου.

Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια αυξήθηκαν κατά 8,48 εκ. ευρώ, από 20,34 εκ. ευρώ, τον Μάρτιο του 2024.

Εξάλλου, τα συνολικά ίδια κεφάλαια των κυπριακών τραπεζών αυξήθηκαν στο τέλος Ιουνίου του 2024 στα 6,13 δισ. ευρώ, από 5,82 δισ. ευρώ στο τέλος του πρώτου τριμήνου του έτους.

Τα σταθμισμένα, ως προς τον κίνδυνο στοιχεία ενεργητικού (Risk Weighted Assets), ανήλθαν στο τέλος Ιουνίου του 2024 στα 22,91 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά περίπου 280 εκ. ευρώ από το τέλος Μαρτίου.

Τέλος, οι συνολικές κεφαλαιακές απαιτήσεις ανήλθαν στα 1,83 δισ. ευρώ, από 1,81 δισ. ευρώ στο τέλος του πρώτου τριμήνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρή σε παραλία στη Λεμεσό: Φορούσε τα ρούχα της - Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια - Ψάχνει στοιχεία η Αστυνομία

• Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες – Ασταθής ο καιρός το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

• Σοβαρά στην εντατική νοσηλεύεται ο άνδρας που επιχείρησε να βουτήξει από μπαλκόνι σε πισίνα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι

• Σεξ: Το κόλπο των 20′ που απογειώνει την ευχαρίστηση - «Πιάνει» καλύτερα στις γυναίκες

• Iron Maiden: Θα κάνουν παγκόσμια περιοδεία για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια τους - Από πού ξεκινούν

• Ανδρέας Γεωργίου για Σιμώνη Χριστοδούλου: «Θέλουμε να κάνουμε πολλά παιδιά»



Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΠτΔ – Βλέπει Γκουτέρες τη Δευτέρα – Στην ατζέντα δεξίωση με Μπάιντεν και συνάντηση με Chevron

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΠτΔ – Βλέπει Γκουτέρες τη Δευτέρα – Στην ατζέντα δεξίωση με Μπάιντεν και συνάντηση με Chevron

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, αναχωρεί αύριο για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της 79ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top