LIKE ONLINE

Το θεματικό πάρκο Sesame Place κατηγορήθηκε ότι αγνοεί τα μαύρα παιδιά αλλά κέρδισε αγωγή ύψους 25 εκατ. δολαρίων

Το θεματικό πάρκο Sesame Place κατηγορήθηκε ότι αγνοεί τα μαύρα παιδιά αλλά κέρδισε αγωγή ύψους 25 εκατ. δολαρίων

Απορρίφθηκε η αγωγή ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων κατά του θεματικού πάρκου για παιδιά «Sesame Place», σύμφωνα με την οποία ένας από τους χαρακτήρες του πάρκου αγνοούσε σκόπιμα τα μαύρα παιδιά.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Φιλαδέλφεια αποφάνθηκε ότι η SeaWorld Parks and Entertainment, η εταιρεία στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο πάρκο για μικρά παιδιά, με έδρα την Πενσυλβάνια, δεν ευθύνεται για κανένα αδίκημα, σύμφωνα με το NBC 10.

Το Sesame Place είναι βασισμένο στους αγαπημένους χαρακτήρες του αμερικανικού τηλεοπτικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Sesame Street». Η διαμάχη ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022, όταν ένα viral βίντεο έδειξε ένας εργαζόμενος που υποδυόταν τον χαρακτήρα της Rosita, αρνήθηκε να αλληλεπιδράσει με δύο μικρά μαύρα παιδιά που άπλωναν τα χέρια τους. Το βίντεο προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ηθοποιός φάνηκε μάλιστα να κουνάει το κεφάλι του κάνοντας μια χειρονομία σαν να λέει «όχι» ενώ περνούσε από δίπλα τους. Ο δικηγόρος της οικογένειας από τη Νέα Υόρκη, B’Ivory LaMarr, απαιτούσε η SeaWorld Parks and Entertainment να καλύψει τυχόν έξοδα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία των κοριτσιών, υποστηρίζοντας ότι έχουν «σοβαρή συναισθηματική δυσφορία» λόγω της μεταχείρισης.

Συνολικά, 150 οικογένειες επικοινώνησαν με τον LaMarr ισχυριζόμενες παρόμοια περιστατικά από καλλιτέχνες στο πάρκο μετά το αρχικό βίντεο, ανέφερε το NBC 10.

Το Sesame Place εξέδωσε άμεσα δήλωση μετά το περιστατικό. «Η Rosita δεν αγνόησε σκόπιμα τα κορίτσια και είναι συντετριμμένη για την παρεξήγηση», αναφέρει το θεματικό πάρκο. «Η ηθοποιός που ενσαρκώνει τον χαρακτήρα της Rosita επιβεβαίωσε ότι η χειρονομία “όχι” που φαίνεται αρκετές φορές στο βίντεο δεν απευθυνόταν σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο, αλλά ήταν μια απάντηση σε πολλαπλά αιτήματα από κάποιον στο πλήθος που ζήτησε από τη Rosita να κρατήσει το παιδί του για μια φωτογραφία, κάτι που δεν επιτρέπεται».

Σε κάθε περίπτωση, το Sesame Place ανακοίνωσε ότι όλο το προσωπικό θα υποβληθεί σε εκπαίδευση κατά της προκατάληψης και θα επανεξετάσει τις πρακτικές του για τον εντοπισμό τυχόν αναγκαίων αλλαγών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Βροχή» οι καταγγελίες για συνεργεία και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων - Χρέωσαν γυναίκα 500 ευρώ για... πάρκινγκ

• Διελεύσεις από οδοφράγματα: Μειώθηκαν οι Ε/κ στα κατεχόμενα, αυξήθηκαν οι Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές – Όσα «λένε» οι αριθμοί

• Εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα σε παραλία στη Λεμεσό

• Σοβαρά στην εντατική νοσηλεύεται ο άνδρας που επιχείρησε να βουτήξει από μπαλκόνι σε πισίνα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι

• Η πρώτη δημόσια εμφάνιση για Αντρέα Γεωργίου και Σιμώνη Χριστοδούλου μετά τον γάμο - Δείτε φωτογραφίες



Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΠτΔ – Βλέπει Γκουτέρες τη Δευτέρα – Στην ατζέντα δεξίωση με Μπάιντεν και συνάντηση με Chevron

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΠτΔ – Βλέπει Γκουτέρες τη Δευτέρα – Στην ατζέντα δεξίωση με Μπάιντεν και συνάντηση με Chevron

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, αναχωρεί αύριο για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της 79ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top