ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία μητέρας στο «T»: Διεύθυνση δημοτικού δεν δέχτηκε μαθητή στο ολοήμερο για 52ευρώ - Τι απαντούν αρμόδιοι

Καταγγελία μητέρας στο «T»: Διεύθυνση δημοτικού δεν δέχτηκε μαθητή στο ολοήμερο για 52ευρώ - Τι απαντούν αρμόδιοι

Θύελλα σχολίων και αντιδράσεων, προκάλεσε η περίπτωση παιδιού το οποίο δεν έγινε δεκτό στο προαιρετικό ολοήμερο Δημοτικό στη Λεμεσό γιατί χρωστούσε όπως ισχυρίζεται η μητέρα, 52 ευρώ.

Σύμφωνα με το βίντεο που ανάρτησε η εθελόντρια Έλενα Χρίστου , αναφέρει ότι η μητέρα ζήτησε διευκόλυνση από τη Διεύθυνση του σχολείου, να καταβάλλει το χρωστούμενο ποσό των 52 ευρώ, μόλις πληρωθεί τέλος του μήνα , εξηγώντας την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

Από την πλευρά τους, οι αρμόδιοι φορείς , Διεύθυνση, Επιθεωρητής και Σύνδεσμος Γονέων, αναφέρουν διαφορετικά δεδομένα για την εν λόγω περίπτωση και τοποθετούνται στο «Τ». 

«Ζήτησα προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα και έλαβα κατηγορηματικό όχι»

Το «ThemaOnline, μίλησε με την μητέρα η οποία ισχυρίζεται: «Μας έδωσαν τις φόρμες για το ολοήμερο και τις συμπλήρωσα στέλνοντας τις μαζί με 18ευρώ που αναλογούσαν στον Σεπτέμβριο . Είχα ενημερώσει από τον Ιούνιο, ότι περιμένω το ανεργιακό μου για να πληρώσω το μήνα που έμεινε απλήρωτος ( 52 ευρώ) από πέρσι. Χθες με πήρε τηλέφωνο η Διευθύντρια του σχολείου και μου ανέφερε «Επειδή έχεις ένα μήνα καθυστερημένο , δεν θα δεχτούμε το παιδί σου στο ολοήμερο». Της εξήγησα ξανά ότι τον Ιούνιο ανέφερα τις συνθήκες,  όπως επίσης και ότι έγραψα στην φόρμα ότι περιμένω το ανεργιακό μου και θα διευθετήσω την πληρωμή. Ζήτησα προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα. Η Διευθύντρια τότε μου είπε ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει και ότι έχει οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει και ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει μόνο εάν ήμουν λήπτρια του Ε.Ε.Ε. Μου ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα 10 άτομα και την ρώτησα «πόσα από αυτά είναι Κύπριοι. Δηλαδή πρέπει να είμαι από άλλη χώρα και να παίρνω επιδόματα για να μπορέσεις να με βοηθήσεις; Ενώ εγώ δουλεύω και περιμένω το ανεργιακό μου». Μου μιλούσε άσχημα, απαξιωτικά. Πρώτη φορά είδα τέτοια συμπεριφορά από Διευθύντρια».

Όπως ισχυρίζεται η μητέρα στο «Τ» πάντα ήταν συνεπής με τις πληρωμές και ότι πρώτη φορά ζήτησε διευκόλυνση για τον περσινό τελευταίο μήνα, καθώς η εργασία της ήταν εποχιακή και είχε πληρωθεί μισό μήνα εκείνη την περίοδο, με αποτέλεσμα να μην έχει την δυνατότητα να καταβάλλει όλο το ποσό.

«Αποτάθηκα στο Σύνδεσμο Γονέων, ο οποίος με ενημέρωσε ότι δεν εξαρτάται από εκείνους και ότι αυτοί μόνο εισπράττουν. Μου ανέφεραν ότι η εντολή έφυγε από την Διεύθυνση γιατί δεν θέλει να στέλνει επιστολές συνέχεια. Και τότε τους είπα «γιατί σας δημιούργησα ποτέ ξανά πρόβλημα για να υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση; Δεν έπιασα ποτέ ούτε και μια επιστολή, πάντα ήμουν πολύ τυπική». Τους εξήγησα ότι ο τελευταίος μήνας στην δουλεία ήταν μισός, πιο λίγα χρήματα και δεν ήξερα που να πρωτοδώσω».

Η μητέρα όπως ανέφερε στο «T» «Ζήτησα προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα και πήρα ένα κατηγορηματικό όχι».

Όσα ανέφερε η Διεύθυνση στο «Τ» - «Το σχολείο εφαρμόζει κατά γράμμα το νόμο».

Το ThemaOnline ήρθε σε επικοινωνία και με την Διεύθυνση του σχολείου για την εν λόγω περίπτωση. Η Διεύθυνση μας παρέπεμψε σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, αναφέροντας ότι υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργεία του ΠΟΣ , όπως επίσης καθορίζονται οι κατηγορίες ευάλωτων οικογενειών οι οποίες χρήζουν επιχορήγησης. «Το σχολείο εφαρμόζει κατά γράμμα το νόμο. Εξάντλησε όλες τις παραμέτρους και οδηγίες». Διευκρίνισε ότι, το ποσό το οποίο οφείλεται , δεν έχει καμία σχέση με το ολοήμερο και τη φοίτηση του παιδιού φέτος και ότι πρόκειται για χρωστούμενο περσινό ποσό (52ευρώ).

Οι οδηγίες του ΥΠΑΝ

Το ThemaOnline παραθέτει την σχετική Οδηγία «ypp17374» με Αριθμό Φακέλου 07.11.010.003.001 ,όπως δημοσιεύτηκε στις 2/9/2024 το Παράρτημα Α όπου περιλαμβάνονται Κανονισμοί και Οδηγίες για τη λειτουργία των Π.Ο.Σ.

 

Ο Επαρχικός Επιθεωρητής στο «Τ» - «Έχει γίνει διερεύνηση»

Το «ΤhemaOnline» επικοινώνησε, με τον Επαρχιακό Επιθεωρητή του ΥΠΑΝ στη Λεμεσό, ο οποίος μας παρέπεμψε εξίσου στους κανονισμούς λειτουργίας του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου. Σχετικά με τις συγκεκριμένες καταγγελίες της μητέρας, ανέφερε ότι έχει γίνει ήδη διερεύνηση.

Σύνδεσμος Γονέων: «Το θέμα έχει πάρει περισσότερες διαστάσεις από ότι είναι στην πραγματικότητα»

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων κ.Μάριος Αναστασίου του σχολείου, έχει επικοινωνήσει και με τις δυο πλευρές, τόσο με το σχολείο όσο και με την οικογένεια. 

Ο κ.Αναστασίου όπως ανέφερε στο «Τ», θεωρεί ότι το θέμα έχει πάρει περισσότερες διαστάσεις από ότι είναι στην πραγματικότητα. «Ο Σύνδεσμος κάνει προσπάθειες όπου επιτρέπεται και είναι στα πλαίσια του δυνατού, να βρίσκει λύσεις για το καλό των παιδιών και του σχολείου. Στόχος είναι η βελτίωση της σχολικής ζωής των παιδιών».

Αξίζει να αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του «Τ» οτι κάθε Σύνδεσμος Γονέων , σε σχολεία που λειτουργεί το Προαιρετικό Ολοήμερο,  εισπράττει τα χρήματα για την σίτιση των παιδιών, τα οποία είναι για την πληρωμή της εταιρείας catering. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην εξόφληση των ποσών σίτισης επιβαρύνει το ταμείο του Συνδέσμου.

Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολίτες ακούγοντας την περίπτωση της μητέρας, έσπευσαν να βοηθήσουν. Σημειώνεται ότι το χρωστούμενο ποσό των 52ευρώ έχει εξοφληθεί. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Βροχή» οι καταγγελίες για συνεργεία και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων - Χρέωσαν γυναίκα 500 ευρώ για... πάρκινγκ

• Διελεύσεις από οδοφράγματα: Μειώθηκαν οι Ε/κ στα κατεχόμενα, αυξήθηκαν οι Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές – Όσα «λένε» οι αριθμοί

• Εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα σε παραλία στη Λεμεσό

• Σοβαρά στην εντατική νοσηλεύεται ο άνδρας που επιχείρησε να βουτήξει από μπαλκόνι σε πισίνα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι

• Η πρώτη δημόσια εμφάνιση για Αντρέα Γεωργίου και Σιμώνη Χριστοδούλου μετά τον γάμο - Δείτε φωτογραφίες



Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΠτΔ – Βλέπει Γκουτέρες τη Δευτέρα – Στην ατζέντα δεξίωση με Μπάιντεν και συνάντηση με Chevron

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΠτΔ – Βλέπει Γκουτέρες τη Δευτέρα – Στην ατζέντα δεξίωση με Μπάιντεν και συνάντηση με Chevron

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, αναχωρεί αύριο για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της 79ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top