ΠΑΡΑ-THEMA

«Μαχαίρι στην καρδιά» η ανάρτηση Κύπριου εκπαιδευτικού: «Ήθελα να προσφέρω γνώση...έχω απογοητευτεί βαθιά»

«Μαχαίρι στην καρδιά» η ανάρτηση Κύπριου εκπαιδευτικού:  «Ήθελα να προσφέρω γνώση...έχω απογοητευτεί βαθιά»

Μια ανάρτηση που σίγουρα φέρνει προβληματισμό, σε όποιον την διαβάσει. Ένας νέος εκπαιδευτικός μοιράστηκε μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την δική του ιστορία.

Όπως αναφέρει στην αρχή της ανάρτησης του ξεκίνησε με όρεξη και τεράστια αγάπη την πορεία του ως εκπαιδευτικός, ωστόσο στη συνέχεια τα όσα βίωσε τον έχουν απογοητεύσει βαθιά.

«Ήθελα πάντα να προσφέρω γνώση στους νεότερους, να μοιράζομαι τις γνώσεις που απέκτησα, να συμβάλλω στη διαμόρφωση της νεολαίας και να έχω θετική επιρροή στο μέλλον του τόπου μας. Η επιθυμία μου να διδάξω και να βελτιώνομαι διαρκώς ήταν πάντα έντονη. Επιδιώκω να γίνομαι καλύτερος και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να μεταδώσω στους μαθητές μου νέες γνώσεις και δεξιότητες».

Εν συνεχεία αναφέρει «Δυστυχώς, όμως, μετά από λίγα χρόνια στην εκπαίδευση, βρίσκομαι σε ένα σημείο όπου έχω απογοητευτεί βαθιά. Πηγαίνω στο σχολείο χωρίς τη διάθεση που είχα στην αρχή, και πλέον νιώθω πίεση να εισέλθω σε μια τάξη γεμάτη εφήβους που δεν δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό, ούτε ενδιαφέρον να μάθουν. Οι περισσότεροι φωνάζουν, κάνουν φασαρία και μιλούν την ώρα που προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Οι συζητήσεις τους συχνά περιέχουν προσβλητικές λέξεις, ενώ δεν είναι σπάνιο να ακούγονται υβριστικά συνθήματα».


Ο εκπαιδευτικός σκιαγραφεί μια πραγματικότητα της κοινωνίας μέσα από την εκπαιδευτική προσέγγιση «Βλέποντας τους μέσους όρους των εξετάσεων να είναι κάτω από τη βάση σε σχεδόν όλα τα μαθήματα, αναρωτιέμαι πραγματικά πού οδεύει η νεολαία μας. Ρωτάω μαθητές τι γιορτάζουμε σε μια εθνική επέτειο και πολλές φορές δεν έχουν καμία ιδέα. Αυτή η κατάσταση με κάνει να αναθεωρώ όλες τις αρχικές μου ιδέες για την εκπαίδευση και την παιδεία και να αισθάνομαι αδύναμος να επιφέρω οποιαδήποτε αλλαγή».

Καταλήγει με τον προβληματισμό όσον αφορά την ευθύνη και συμβολή της οικογένειας «Φυσικά, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι γονείς, οι οποίοι συχνά αμελούν να δώσουν στα παιδιά τους τις σωστές αξίες και αρχές. Αναρωτιέμαι λοιπόν: Οι γονείς που έχουν παιδιά στα σχολεία, τους μιλάτε; Ενδιαφέρεστε για την ανατροφή τους; Διότι η κατάσταση που βλέπω καθημερινά είναι πραγματικά τραγική».

Δείτε την ανάρτηση:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Επιχειρήσεις: «Βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού» - Ο λόγος που συνεχίζει το πρόβλημα με την ηχορύπανση και η φετινή σεζόν

• Είναι πολλά τα κιλά... Πιάστηκε στο αεροδρόμιο με βαλίτσα γεμάτη κάνναβη - Χειροπέδες σε 23χρονο Ιταλό - Φωτογραφίες

• ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: Κλείνει τμήμα αυτοκινητοδρόμου λόγω ολονύκτιων εργασιών - Οδηγίες για την κυκλοφορία

• Η Μαρία Σολωμού αποκάλυψε με ποιον έφτασε κοντά στο να κάνει one night stand

• Λετυμπιώτης: Ολες οι νενομισμένες διαδικασίες θα ακολουθηθούν για το θέμα Γενικού Ελεγκτή

• Ο κακός χαμός στο Υφυπουργείο Μετανάστευσης- Μεταφέρουν υπαλλήλους σε… container



ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top