Διαβεβαιώνει ο Αναπληρωτής Γενικός Ελεγκτής - «H Ελεγκτική συνεχίζει το έργο της»

Διαβεβαιώνει ο Αναπληρωτής Γενικός Ελεγκτής - «H Ελεγκτική συνεχίζει το έργο της»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία διαβεβαιώνει ότι συνεχίζει το έργο της, όπως επιβάλλουν οι συνταγματικές επιταγές.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, με αφορμή την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς, ο Αναπληρωτής Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κυριάκου, διαβεβαιώνει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία συνεχίζει το έργο της, όπως επιβάλλουν οι συνταγματικές επιταγές, διεξάγοντας τους νενομισμένους ελέγχους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας η απόφαση απόλυσης του Ο. Μιχαηλίδη

Με την πράξη υπ’ αριθμόν 876/2024 η Προεδρεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου απέλυσε τον Οδυσσέα Φ. Μιχαηλίδη από την θέση του Γενικού Ελεγκτή, αναφέρεται στο σημερινό φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας.

Αυτό έγινε σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου «ως ασκούντος την αρμοδιότητα του Συμβουλίου που προβλέπεται στο Άρθρο 153.8 του Συντάγματος και του άρθρου 10(7) του περί Απονομής της Δικαιοσύνης (Ποικίλαι Διατάξεις) Νόμου, Ν. 33/64, ως τροποποιήθηκε, στην Αίτηση με Αρ. 1/2024)».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τέλος στις «ανεξέλεγκτες» ξένες επενδύσεις – Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο που έρχεται στη Βουλή

Τέλος στις «ανεξέλεγκτες» ξένες επενδύσεις – Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο που έρχεται στη Βουλή

Με ευρεία συναίνεση κομμάτων ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων, το οποίο αναμένεται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια σε τρεις εβδομάδες.

BEST OF TOTHEMAONLINE