ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Η ανθρωπιά δυστυχώς δεν μεταμοσχεύεται

Η ανθρωπιά δυστυχώς δεν μεταμοσχεύεται

Το θέμα πέρασε στα ψιλά μέσα σε μια εβδομάδα όπου κυριάρχησαν η ηλεκτρική σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας (με μια ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων την οποία ο Πρόεδρος παράτησε για να παραβρεθεί σε μια.... παρουσίαση βιβλίου), τα κλιματιστικά που μπήκαν μεν σε κάποια σχολεία αλλά δεν λειτουργούν και η συνήθης -και ανούσια- φλυαρία γύρω από ανύπαρκτα ζητήματα όπως οι (δήθεν) εξελίξεις στο Κυπριακό και τα εσωκομματικά των εταίρων της κυβέρνησης (που μεταξύ μας δεν ξέρω τι από τα δύο είναι πιο νεκρό και θαμμένο).

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας ακούστηκαν σημεία και τέρατα για τους μεταμοσχευμένους ασθενείς ήπατος (και γενικά για τις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας) τα περισσότερα από τον γνωστό συνάδελφο του ΡΙΚ Σταύρο Κυπριανού ο οποίος, όντας μεταμοσχευμένος ο ίδιος, σκιαγράφησε μια ζοφερή εικόνα με ασθενείς που έχουν πεθάνει ή χαροπαλεύουν στις εντατικές εξαιτίας της κρατικής αναλγησίας και ανεπάρκειας.

«Στην Κύπρο εάν είσαι μεταμοσχευμένος ήπατος και δεν έχεις μέσον μπορεί εύκολα να πεθάνεις» ανέφερε στην Επιτροπή ο δημοσιογράφος, περιγράφοντας στη συνέχεια τη δική του εμπειρία που τον έφερε πολύ κοντά στον θάνατο. Όπως είπε, κατά την επιστροφή του στην Κύπρο μετά τη μεταμόσχευση ήπατος στην οποία υπεβλήθη, παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου δεν κατέστη δυνατό να αντιμετωπίσουν την κατάσταση του. Τα λόγια του πετσοκόβουν σε πολλά επίπεδα: «Δεν πήραν ούτε καν στο τηλέφωνο τους γιατρούς που έκαναν τη μεταμόσχευση. Μετά από κάποιες μέρες φίλοι μου πήραν τη διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας την κ. Γιαννάκη και επιτεύχθηκε η μεταφορά μου ξανά στο μεταμοσχευτικό κέντρο στην Αγγλία. Κι αυτό διότι πήραν κάποιοι την κ. Γιαννάκη. Αυτό όμως δεν είναι λύση».

Σε πρώτο επίπεδο καταδείχνουν γιατί ποτέ, κανείς και τίποτα δεν θα μπορεί να αγγίξει τη Χριστίνα Γιαννάκη, ακόμα κι αν ήταν ο psycho οδοντίατρος από το Little Shop of Horrors. Για ρουσφέτι ή όχι, από τη καλή της την καρδιά ή καθαρή φιλοδοξία, τυπικά και νόμιμα ή παράτυπα, προς όφελος του απλού πολίτη ή των επώνυμων φίλων της, κάνοντας κατάχρηση τη θέση της ή απλά αξιοποιώντας την, η διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας αποδεδειγμένα σώζει ζωές. Πάρα πολλοί έχουν καταφύγει σ’ αυτή ως ύστατη λύση και το παραδέχονται ανοιχτά όπως ο Σταύρος και άλλοι τόσοι θα το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη - ακόμα και επικριτές της. Κι εγώ θα την παρακαλούσα, όχι για μένα αλλά σίγουρα αν κινδύνευε κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσω στην κρίση του συστήματος ή να χαθεί στο χάος των επίσημων διαδικασιών. Γάμα τους θα πω και θα τρέξω αμέσως στη Γιαννάκη ή την κάθε Γιαννάκη. Αν χάνεται η ζωή του δικού σου ανθρώπου ποιος χέστηκε για διαδικασίες και τυπικότητες - πουλάς και την ψυχή σου στον Διάβολο (κάτι που θα μας έφερνε αμφότερους σε μια αρκετά αμήχανη κατάσταση αν λάβεις υπόψη το όνομα της στήλης).

Σ’ αυτόν τον ρότσο αν δεν έχεις μέσο όχι μόνο δεν εξυπηρετείσαι/διορίζεσαι/μετατίθεσαι/προάγεσαι/ξελασπώνεις/εγκρίνεσαι κλπ που ΟΚ μπορείς και χωρίς όλα αυτά εάν παραμένεις εκτός κυκλωμάτων, θα περνάς ζόρικα αλλά θα διατηρείς μια κάποια αξιοπρέπεια, αλλά διάολε επίσης ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ αβοήθητος κάτι που θα έπρεπε να ήταν κόκκινη γραμμή. Κι εκεί ακριβώς αναγκάζεσαι να υποκλιθείς στο σύστημα, να φιλήσεις το δαχτυλίδι και να αποδεχτείς την προσφορά που ούτως ή άλλως δεν μπορείς να αρνηθείς (κι αφού δεν δούλεψε η θαυματουργή θεραπεία που σου υποσχέθηκαν κάτι θεομπαίχτες καλόγεροι που σε μάδησαν κανονικά στο όνομα κάποιου εξπέρ στο γκάστρωμα παππούλη). Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η κατάντια ενός κράτους που ιεραρχεί τα εξωφρενικά προνόμια πρώην και νυν αξιωματούχων, τη συντήρηση ενός υπέρογκου και δυσκίνητου δημόσιου τομέα, τη μαύρη τρύπα της Άμυνας και την ασυλία  καταχρεωμένων ποδοσφαιρικών σωματείων πολύ πιο πάνω από την υγεία, μόρφωση, προστασία, εξυπηρέτηση και αξιοπρεπή διαβίωση του κάθε πολίτη.

Σημειώστε πως ο Σταύρος κλήθηκε να μιλήσει στη Βουλή για ένα ζήτημα (δηλαδή τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται καθημερινά οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς ήπατος εξαιτίας της ανυπαρξίας εξειδικευμένων δομών αλλά και ιατρικού και άλλου προσωπικού στην Κύπρο) που ακριβώς πριν από ένα χρόνο είχε περιγράψει αναλυτικά στην επιστολή του που έστειλε μέσω δικηγόρου του στο Υπ. Υγείας ζητώντας να υλοποιηθούν οι αποφάσεις που λήφθηκαν από τον Αύγουστο του 2022!

Και ο Σταύρος να σκεφτείτε είναι και γνωστό πρόσωπο και δημοσιογράφος με πρόσβαση και επιρροή στα κέντρα εξουσίας και παλεύει χρόνια τώρα για τα αυτονόητα. Φανταστείτε να ήταν τίποτα φτωχός και άσημος...

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Τύπος βούτηξε σε φυσική πισίνα και εξαφανίστηκε: Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των φίλων του για να τον βρουν -Βίντεο

• Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για την έλλειψη επαγγελματιών οδηγών

• Η πλουσιότερη ευρωπαϊκή χώρα αναζητά εργάτες - Μηνιαίες αποδοχές άνω των 6.000 ευρώ



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top