LIKE ONLINE

Οι λέξεις που αν διαγράψετε από το βιογραφικό σας, θα έχετε σίγουρη επιτυχία

Οι λέξεις που αν διαγράψετε από το βιογραφικό σας, θα έχετε σίγουρη επιτυχία

Το βιογραφικό είναι κάτι σαν την πρώτη εντύπωση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου ασήμαντο.

Συγκεκριμένα, είναι το αρχείο που θα σας χαρίσει, ή ενδεχομένως θα σας στερήσει, τη δουλειά των ονείρων σας. Είναι εκεί για να μεταφέρει πληροφορίες για εσάς, χωρίς καν εσείς να βρίσκεστε μπροστά. Με λίγα λόγια, μιλά από μόνο του.

Συνεπώς, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, οι λεπτομέρειες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Η καλή γραφή και μερικές λέξεις-κλειδιά είναι ικανές να κάνουν τον εκάστοτε υπεύθυνο προσλήψεων να θέλει να σηκώσει το τηλέφωνο για μία πιθανή συνέντευξη. Αντίστοιχα βέβαια, υπάρχουν και πάρα πολλά “dont’s” τα οποία καλό είναι να αποφεύγονται.

Λέξεις που πρέπει να αποφεύγονται

Ειδικότερα, η Alisha Miranda, συγγραφέας του Surviving Job Loss: A Millennial’s Guide to Unemployment, υποστηρίζει ότι καλό είναι να αποφεύγονται στα βιογραφικά οι “κενές λέξεις”. Οι λέξεις δηλαδή που δεν έχουν καμία χρησιμότητα, δεν προσφέρουν καμία πληροφορία και είναι επαγγελματικοί χαρακτηρισμοί. Επομένως λέξεις όπως “γκουρού” και “νίντζα” ανήκουν ξεκάθαρα στα dont’s. Επίσης, η ίδια τονίζει πως σε ένα πετυχημένο βιογραφικό σημείωμα δεν πρέπει να αναφέρονται τα μειονεκτήματα των υποψηφίων αλλά μόνο τα πλεονεκτήματα. Δεν πρέπει δηλαδή να αναγράφονται λέξεις που δείχνουν αδυναμία ή απειρία όπως η λέξη “junior”. Καλύτερα να δείξετε πώς συμβάλατε ή υποστηρίξατε κάποια στιγμή την εταιρία που στην οποία εργαζόσασταν παρά να δείξετε πως είστε άπειρη.

Λέξεις που καλό θα ήταν να προστεθούν

Φυσικά, οι συμβουλές περί βιογραφικών διαφέρουν με βάση τον εκάστοτε κλάδο ωστόσο, το σίγουρο είναι πως τα βιογραφικά υπάρχουν για να αναδεικνύουν τα καλά χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου που βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας. Στην τελική, αυτό που θέλουν όλοι είναι να κάνουν καλή εντύπωση στον εργοδότη μέσα από λέξεις που δείχνουν δυναμισμό και ικανότητα. Γιατί ναι, οι λέξεις μπορούν να κάνουν και αυτό. Για παράδειγμα, τα ρήματα “χτίζω”, “παράγω”, “διαχειρίζομαι” θεωρούνται must ενώ σημαντικές είναι και οι λέξεις “συνεργασία” και “αξιοπιστία”. Λέξεις δηλαδή που δίνουν βάρος στη συνεισφορά, στην υποστήριξη και στις υπηρεσίες. Αν αισθάνεστε κολλημένες και δεν είστε σίγουρες για τα δυνατά σας σημεία, η Miranda συνιστά να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον που εμπιστεύεστε. “Αν δυσκολεύεστε να βρείτε λέξεις για να περιγράψετε τον καλύτερο δυνατό εαυτό σας, ρωτήστε φίλους ή συναδέλφους πώς θα σας περιέγραφαν” “Στη συνέχεια, συμπεριλάβετε τα στοιχεία αυτά στο βιογραφικό σας σημείωμα”.

Πηγή: marieclaire.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη φονική επίθεση στο Μαγδεμβούργο - «Παιδιά κραύγαζαν, φώναζαν τη μαμά τους» -Βίντεο από την πορεία του οχήματος

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 22 Δεκεμβρίου

• Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία στη Λευκωσία - Διασωληνωμένο ένα πρόσωπο

• Πόσο επιβαρύνουν τον λογαριασμό ρεύματος τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια; Δείτε πώς να το υπολογίσετε

• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers



Ανάλυση: Οι επιδιώξεις της Άγκυρας για οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία - Μπαράζ επαφών Λευκωσίας και Αθήνας

Ανάλυση: Οι επιδιώξεις της Άγκυρας για οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία - Μπαράζ επαφών Λευκωσίας και Αθήνας

Η επιδίωξη της Άγκυρας να προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία στο πλαίσιο του παράνομου τουρκολυβικού μνημονίου βρίσκεται προ των πυλών, ενώ την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top