Αναφορές ΠτΔ για τον κώδικα δεοντολογίας - «Πρωταρχικό μέλημα η διαφύλαξη των αρχών του»

Αναφορές ΠτΔ για τον κώδικα δεοντολογίας - «Πρωταρχικό μέλημα η διαφύλαξη των αρχών του»

Στην εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας της Κυβέρνησης αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας κατά την έναρξη της απογευματινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θέλω να σας ενημερώσω ότι την περασμένη βδομάδα διόρισα τον κ. Γιώργο Αρέστη, ένα πρόσωπο εγνωσμένου ήθους, έγκριτο νομικό, πρώην δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρώην Δικαστή στο Δικαστήριο της ΕΕ, ως Ειδικό Σύμβουλο για θέματα Δεοντολογίας.

Ο κ. Αρέστη θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες προς εμένα, αλλά και σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου αμισθί. Θα είναι στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε απορίες έχετε σε σχέση με την εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας που έχουμε υιοθετήσει ως Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο διορισμός του εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης συστάσεων της Επιτροπής Greco κατά τον 5ο γύρο αξιολόγησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην προαγωγή των αρχών της χρηστής διακυβέρνησης, στη βάση και του κώδικα δεοντολογίας που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Οκτώβριο.

Είναι μια υπόσχεση μας και μέσω του προεκλογικού μου προγράμματος και σας καλώ να είστε σε συνεχή επαφή μαζί του για οποιοδήποτε θέμα το οποίο προκύπτει μέσα στο πλαίσιο του κώδικα δεοντολογίας.

Ο κώδικας είναι ένας οδικός χάρτης δεοντολογίας βάσει του οποίου όλοι μας, κάθε μέλος της Κυβέρνησης θα πρέπει να αποφασίζει και να ενεργεί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας.

Ο κώδικας προνοεί, επίσης, ένα σύστημα συνεχούς παρακολούθησης και αποτελεσματικής εφαρμογής του και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης και η συμβολή του κ. Αρέστη ως συμβούλου δεοντολογίας προς αυτή την κατεύθυνση, θα είναι ουσιαστική.

Πιστή τήρηση και διαφύλαξη των αρχών του κώδικα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα και προσωπική υποχρέωση του καθενός από μας έναντι των πολιτών που μας επέλεξαν, για να εμπεδώσουμε στην πράξη και όχι με λόγια, ένα ισχυρό κράτος δικαίου – γνωρίζετε καλά ότι έχουμε λάβει και άλλες αποφάσεις – που αποτελεί προτεραιότητά της διακυβέρνησης μας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στα Τέμπη: Χιλιάδες τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων με φόντο επεισόδια και καταστροφές - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Τραγωδία στα Τέμπη: Χιλιάδες τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων με φόντο επεισόδια και καταστροφές - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Πλήθος κόσμου κατέβηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για τα δύο χρόνια από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Η μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα έγινε στις 11:00 ενώ μετέπειτα διάφοροι προκάλεσαν επεισόδια και καταστροφές. Δείτε όσα έγιναν:

BEST OF TOTHEMAONLINE