ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Άγνοια, ψέματα, ηλιθιότητα. Φυσιολογικά πράγματα

Άγνοια, ψέματα, ηλιθιότητα. Φυσιολογικά πράγματα

Τι κάνει μια οικογένεια “φυσιολογική”; Για τους άγνωστους εμπνευστές της καλοπληρωμένης διαφήμισης που βλέπουμε σε υπαίθριες πινακίδες (ευτυχώς μόνο στα ελληνικά για να μην γίνουμε και ρεζίλι στους ξένους) είναι ο μπαμπάς, η μαμά και το παιδί. “Φυσιολογικά πράγματα” όπως αναγράφει το λιτό σύνθημα, όχι όμως και ορθογραφημένα με τη “μαμμά” να εντάσσεται στο είδος του you had one fucking job.

Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι η “διαφήμιση” έρχεται ως κάποιου είδους αντίδραση σ’ αυτό που κάποιοι θεωρούν “προσπάθεια αποδόμησης της Αγίας Ελληνορθόδοξης Οικογένειας”, από την άλλη προφανώς δεν έχει και πολύ μυαλό όποιος ξόδεψε τόσα λεφτά για μια τόσο παρωχημένη μαλακία που προσβάλλει χωρίς λόγο ένα σεβαστό κομμάτι του πληθυσμού. Και πριν ενεργοποιήσετε τα ομοφοβικά αντανακλαστικά σας, να σας θυμίσω ότι εκτός από ομόφυλα ζευγάρια (που είναι και ο βασικός στόχος της επιθετικής πινακίδας) υπάρχουν επίσης μονογονείς, διαζευγμένοι/ες, χήρες/οι, σε διάσταση, ορφανά παιδιά σε ιδρύματα, σε ανάδοχους γονείς ή που ζουν με άλλους συγγενείς και τέλος άτεκνα ζευγάρια από επιλογή ή για ιατρικούς λόγους. Αυτά δεν είναι “φυσιολογικά πράγματα”; Επίσης υπάρχουν οικογένειες με μπαμπά και μαμά (με ένα μι) που παραμελούν, κακοποιούν, βιάζουν ή δολοφονούν τα παιδιά τους. Αυτά φαντάζομαι είναι “φυσιολογικά πράγματα”, σωστά; 

Η παράνοια με τη δήθεν απειλή προς την πατροπαράδοτη (όπως τη φαντάζονται) οικογένεια αγγίζει πλέον τα επίπεδα της ψύχωσης. Αυτή η εμμονή της επιβολής με το στανιό σε όλους αυτών που πιστεύουμε εμείς πως είναι το “ηθικό”, το “φυσιολογικό” ή το “αποδεκτό” (εν τω μεταξύ όλες τελείως υποκειμενικές έννοιες που διαφέρουν από άτομο σε άτομο) ίσως μπορεί να εξηγηθεί με ψυχιατρικούς όρους, αν και είναι κομματάκι βολικό να τα ρίχνουμε όλα σε κάποια πάθηση - κάποιοι συνάνθρωποί μας είναι δυστυχώς καθαρόαιμοι, ανόθευτοι, γνήσιοι σκατόψυχοι μαλάκες. Το αποδεχόμαστε, τους ανεχόμαστε γιατί δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους, τελεία.

Πριν λίγες μέρες δημιουργήθηκε θέμα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής γιατί λέει στάλθηκε από τις Σχολιατρικές Υπηρεσίες Δημοτικής και Μέσης/Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας σε γονείς μαθητών ερωτηματολόγιο-επιστολή που όπου αναγράφεται ο όρος «Γονέας 1» και «Γονέας 2» αντί οι όροι «μητέρα» και «πατέρας». Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο θεματοφύλακας της κυπριακής “τάξεως και ηθικής” Παύλος Μυλωνάς ζήτησε σε αυστηρό ύφος εξηγήσεις από το Υπουργείο Παιδείας γι’ αυτό το ολίσθημα. Η καταγγελία μάλιστα δημοσιεύτηκε ως “είδηση” από legit ΜΜΕ που έτσι και έριχναν μια πιο προσεκτική ματιά θα διαπίστωσαν πολύ εύκολα πως πρόκειται για μια επική μπούρδα επιπέδου της “μετανάστες τρώνε τα κατοικίδιά μας” του Τραμπ.

Αυτό λοιπόν είναι το ερωτηματολόγιο. Όπως βλέπετε ο παραλήπτης (που το σφύριξε με τη σειρά του στον Μυλωνά) διέγραψε με στυλό τους όρους “γονέας/κηδεμόνας” που είναι η διεθνής πρακτική (εν τω μεταξύ πουθενά δεν αναγράφονται νούμερα) κι έγραψε “πατέρας” και “μητέρα” (γιατί όχι “μαμμά”;) εμπνευσμένος προφανώς από την επίμαχη πινακίδα με τα “φυσιολογικά πράγματα”.

 

 

Κι αυτή η ανοησία βαφτίστηκε “ζήτημα” και ακόμα χειρότερα “είδηση”. Επειδή σ’ αυτόν τον δύσμοιρο τόπο υπάρχει τόσο πλεόνασμα ηλιθιότητας που απειλεί την πρωτοκαθεδρία του χαλουμιού στις εξαγωγές, πάμε για ακόμα μια φορά να εξηγήσουμε τα στοιχειώδη, δηλαδή γιατί χρησιμοποιούνται σε σχολικά/ιατρικά έγγραφα σε όλο σχεδόν τον γαμημένο πλανήτη οι όροι “γονέας/κηδεμόνας” και όχι “μαμμά” (sic) και “μπαμπάς”:

Γιατί υπάρχουν παιδιά που ζουν και με τους δύο βιολογικούς γονείς (μαμά, μπαμπάς)

Γιατί υπάρχουν παιδιά με γονείς του ίδιου φύλου

Γιατί υπάρχουν παιδιά που ζουν με ένα βιολογικό γονέα (όπου ο άλλος γονέας πιθανόν να εμπλέκεται στα θέματα παιδείας/υγείας του παιδιού μπορεί και όχι)

Γιατί υπάρχουν παιδιά που ζουν με μη-βιολογικούς γονείς που τα υιοθέτησαν ή με ανάδοχους (κηδεμόνες)

Γιατί υπάρχουν παιδιά που αποκτήθηκαν από τη μητέρα τους με άγνωστο δότη σπέρματος

Γιατί υπάρχουν παιδιά ορφανά από γονείς που μεγαλώνουν με άλλα συγγενικά πρόσωπα (κηδεμόνες) ή βρίσκονται σε ιδρύματα και στέγες υπό την ευθύνη του κράτους (που είναι ο κηδεμόνας)

Γιατί υπάρχουν παιδιά ασυνόδευτοι μετανάστες που βρίσκονται κι αυτά υπό την κηδεμονία του κράτους και -ω τι έκπληξη!- πάνε σχολείο.

Καταλάβατε τώρα; Φυσιολογικά πράγματα όχι πυρηνική φυσική. Κι άντε, οι γονείς που έστειλαν το έντυπο στη Βουλή με περηφάνια λες και αποκάλυψαν το γαμημένο Watergate, τόσο τους κόβει. Οι βουλευτές της Επιτροπής Παιδείας που μυρίστηκαν woke συνωμοσία και ζήτησαν μάλιστα εξηγήσεις από το Υπουργείο τι δικαιολογία έχουν; Ψηφίζουν νόμους κιόλας τα τζιμάνια μας..

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top