ΔΙΕΘΝΗ

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες χώρες να πάρει κάποιος τη σύνταξή του και να ζήσει εκεί - Ποια η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες χώρες να πάρει κάποιος τη σύνταξή του και να ζήσει εκεί - Ποια η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας

Πολλοί Αμερικανοί επιλέγουν την Ελβετία ως τη χώρα για τη συνταξιοδότησή τους- και όχι άδικα.

Η Ελβετία κατέκτησε και φέτος την κορυφή της λίστας του U.S. News & World Report για τις καλύτερες χώρες για άνετη συνταξιοδότηση, ενώ κατέλαβε και την πρώτη θέση στη συνολική κατάταξη των καλύτερων χωρών στον κόσμο. Παρά το υψηλό κόστος ζωής, η Ελβετία διακρίθηκε για την ασφάλεια, τη σταθερότητα της οικονομίας, το σύστημα υγείας και τα οφέλη για τους συνταξιούχους. Κατέλαβε, επίσης, την τρίτη θέση για την ποιότητα ζωής και τη δεύτερη θέση για την επιχειρηματικότητα.

Η κατάταξη των 89 χωρών βασίστηκε σε παράγοντες όπως η οικονομική προσιτότητα, η φορολογία, η υγειονομική περίθαλψη, η φιλικότητα και το κλίμα. Όπως και πέρυσι, η Νέα Ζηλανδία, η Πορτογαλία και η Αυστραλία βρέθηκαν ψηλά λόγω του κόστους διαβίωσης και των συστημάτων συντάξεων και κοινωνικής ασφάλισης, ενώ οι ΗΠΑ βρέθηκαν εκτός της πρώτης εικοσάδας.

Ακολουθούν οι 10 καλύτερες χώρες για άνετη συνταξιοδότηση:

10. Λουξεμβούργο
Το Λουξεμβούργο βρέθηκε στη δέκατη θέση για συνταξιοδότηση, αν και μόλις κατάφερε να μπει στις πρώτες 30 της συνολικής κατάταξης. Στο Λουξεμβούργο, για να διεκδικήσει κάποιος σύνταξη, πρέπει να συνεισφέρει στο ταμείο για τουλάχιστον 10 χρόνια.

9. Σουηδία
Η Σουηδία υποχώρησε δύο θέσεις φέτος, αν και διατηρεί υψηλές βαθμολογίες στην ποιότητα ζωής και στο κοινωνικό σκοπό. Απαιτείται επίσκεψη σε προξενείο ή πρεσβεία για αίτηση άδειας διαμονής για παραμονή άνω των 90 ημερών.

8. Ολλανδία
Η Ολλανδία έχασε τη δεκάδα στη συνολική κατάταξη, αλλά βρίσκεται στις πρώτες θέσεις για συνταξιοδότηση και ποιοτικό τουρισμό. Απαιτείται βίζα και άδεια παραμονής για μη πολίτες της ΕΕ.

7. Δανία
Η Δανία έχει την καλύτερη ποιότητα ζωής και κοινωνικό σκοπό από τις 89 χώρες της έρευνας, αν και δεν προσφέρει βίζα συνταξιοδότησης. Χρειάζεται μακροχρόνια βίζα για διαμονή άνω των 90 ημερών.

6. Καναδάς
Ο Καναδάς κατέλαβε την έκτη θέση και είναι ελκυστικός για Αμερικανούς συνταξιούχους. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη βίζα συνταξιοδότησης, αλλά η «super visa» επιτρέπει διαμονή έως και 5 χρόνια αν υπάρχει παιδί ή εγγόνι στη χώρα.

5. Ισπανία
Η Ισπανία διατηρεί την πέμπτη θέση, με χαμηλό κόστος ζωής και δημόσια υγειονομική περίθαλψη. Παρέχει βίζα μη κερδοσκοπικής δραστηριότητας για διαμονή έως 3 χρόνια σε μη Ευρωπαίους πολίτες.

4. Αυστραλία
Η Αυστραλία, στην τέταρτη θέση, προσφέρει επενδυτική βίζα συνταξιοδότησης για αυτοχρηματοδοτούμενους συνταξιούχους. Οι περισσότεροι δικαιούνται σύνταξη από τα 67.

3. Πορτογαλία
Η Πορτογαλία, στην τρίτη θέση, προσφέρει βίζα συνταξιοδότησης D7 και δυνατότητα για χρυσή βίζα μέσω επενδύσεων. Το κόστος ζωής είναι περίπου ένα τρίτο χαμηλότερο από τις ΗΠΑ.

2. Νέα Ζηλανδία
Η Νέα Ζηλανδία ανέβηκε στη δεύτερη θέση με προσωρινή βίζα συνταξιοδότησης για άτομα άνω των 66 ετών. Η χώρα προσφέρει δωρεάν ή επιδοτούμενη δημόσια υγεία.

1. Ελβετία
Η Ελβετία διατήρησε την πρώτη θέση με κορυφαίο σύστημα υγείας και χαμηλή φορολογία. Οι συνταξιούχοι χρειάζονται περίπου $3,500 μηνιαίως για άνετη διαβίωση, με τη χώρα να θεωρείται φορολογικός παράδεισος για τους πιο εύπορους κατοίκους.

Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας

Ψηλά στην κατάταξη βρίσκεται και η Ελλάδα και συγκεκριμένα στην 14η θέση ενώ η Κύπρος ανέβηκε τρεις ολόκληρες θέσεις από το 2023 φθάνοντας το 2024 στην 25η θέση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το να ηρεμήσετε είναι πιο εύκολο στα λόγια - Ο ανάδρομος Ερμής του Νοεμβρίου φέρνει δράματα σε αυτά τα ζώδια

• Netflix: Το top5 των ταινιών και σειρών που προτιμούν οι Κύπριοι τον Νοέμβριο – Βαθμολογίες και trailer

• Επεισοδιακή καταδίωξη στους δρόμους της Λευκωσίας – Περιπολικό συγκρούστηκε με όχημα καταζητούμενου για υπόθεση απαγωγής

• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι

• Παγκύπριας κλίμακας επιχείρηση της Αστυνομίας για παράνομους μετανάστες - Χειροπέδες σε 24 πρόσωπα - Προχωρούν οι διαδικασίες για επαναπατρισμό τους

• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας



Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Όταν στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέβαινε τον λόφο του προεδρικού με τη σύζυγο και τα παιδιά του, για την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, το κλίμα ήταν άκρως οικογενειακό, με τον Νίκο Αναστασιάδη να βλέπει τον <διάδοχό> του με ύφος περήφανου πατέρα. Ο Νίκος Αναστασιάδης μάλιστα, αποκαλούσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, <Νίκο μου>.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top