ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ταξίδι προπαγάνδας του Τατάρ στο Λονδίνο - Η «αναγνώριση» και η αντίδραση της Λευκωσίας με delay

Το ταξίδι προπαγάνδας του Τατάρ στο Λονδίνο - Η «αναγνώριση» και η αντίδραση της Λευκωσίας με delay

Το «όραμα» του για λύση δύο κρατών ξεδίπλωσε ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος σε εκπομπή του GB News με τον παρουσιαστή Martin Daubney να τον αποκαλεί «Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Ο κατοχικός ηγέτης ο οποίος βρίσκεται στη Βρετανική πρωτεύουσα προσκεκλημένος από Βουλευτές μέλη της ομάδας φιλίας Βρετανίας- Ψευδοκράτους, μίλησε για το νέο όραμά του για μια λύση δύο κρατών, προκρίνοντας συνεργασία σε πολλούς τομείς όπως η ενέργεια, το νερό, οι φυσικοί πόροι που θα ωφελήσει τόσο τους Τουρκοκύπριους όσο και τους Ελληνοκύπριους όπως υποστήριξε.

Η αντίδραση του ΥΠΕΞ

Με μία ανακοίνωση, το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως το ζήτημα χειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία στο Λονδίνο.

«Όπως σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις χρήσης λανθασμένης ορολογίας που υιοθετεί την παρανομία του αποσχιστικού καθεστώτος, οι κατά τόπους διπλωματικές αποστολές της Κύπρου σε αυτή την περίπτωση η ύπατη Αρμοστεία στο Λονδίνο προβαίνει ήδη στα δέοντα διαβήματα από αποτροπή χρήσης τέτοιας ορολογίας στο μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στις 25 Σεπτεμβρίου η ομιλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ

Κλείδωσε η ημερομηνία για την ομιλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ. Αρμόδιες πηγές τις οποίες επικαλείται το ΚΥΠΕ, αναφέρουν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να εκφωνήσει την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ θα επιστρέψει στην Κύπρο, στις 29 του μήνα.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης

Την ώρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Ερσίν Τατάρ ετοιμάζονται για το ταξίδι στη Νέα Υόρκη, εξανεμίζονται οι προσπάθειες για τριμερή συνάντηση, λόγων της άρνησης του κατοχικού ηγέτη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο λεγόμενος ΥΠΕΞ του κατοχικού καθεστώτος Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ενώ εξέφρασε την άποψη πως θα πραγματοποιηθεί συνάντηση 4+1, δηλαδή τα δύο μέρη, οι μητέρες πατρίδες όπως είπε και ο ΓΓ των ΗΕ

Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Πρόεδρο των ΗΑΕ

Η προώθηση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών, οι περιφερειακές εξελίξεις, η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και τρόποι επιτάχυνσης της στρατηγικής σχέσης με σκοπό την επίτευξη απτών αποτελεσμάτων, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχίαν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε ο Πρόεδρος των ΗΑΕ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση παρακάθησαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Από πλευράς ΗΑΕ στη συνάντηση παρέστησαν ο Υπουργός και η Υφυπουργός Εξωτερικών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top