ΥΓΕΙΑ

Αυτά τα χάπια καταστρέφουν τη λίμπιντο

Αυτά τα χάπια καταστρέφουν τη λίμπιντο

Μια από τις πτυχές της ζωής που βάλλεται εξαιτίας της κατάθλιψης είναι η ερωτική επιθυμία, αλλά τα προβλήματα συνεχίζονται όταν η λήψη της αντικαταθλιπτικής αγωγής επηρεάζει και πάλι τη λίμπιντο στραγγίζοντας κάθε ίχνος σκέψης για σεξ.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες των αντικαταθλιπτικών στην ερωτική επιθυμία δεν είναι άγνωστες στους ειδικούς, αλλά για όσους τα λαμβάνουν συχνά αποτελούν μια δυσάρεστη έκπληξη για την οποία είναι απροετοίμαστοι. Συνήθως η λύση δίνεται με την αλλαγή αντικαταθλιπτικού σκευάσματος την οποία θα προτείνει ο ειδικός.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει μια ακόμη ελπίδα και αυτή είναι η άσκηση! Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Depression and Anxiety αρκούν τριάντα λεπτά άσκησης λίγο πριν από την ερωτική επαφή για να σημειωθεί βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά, ακόμη και να διευκολυνθούν να φτάσουν σε κορύφωση.

Τα συμπεράσματα της έρευνας εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν στην ανακούφιση των πασχόντων από ορισμένες δυσάρεστες παρενέργειες της λήψης αντικαταθλιπτικών.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πώς επηρεάζει τις Αμερικανικές Εκλογές η δεύτερη απόπειρα κατά του Τραμπ – «Οι επόμενες 60 μέρες θα είναι θρίλερ»

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Ετοιμάζεται για πτώχευση η Tupperware - Οι μετοχές της εταιρείας έκαναν... βουτιά

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Ανακοίνωσε τους νέους Επιτρόπους η Φον ντερ Λάιεν - Το χαρτοφυλάκιο που πήρε ο Καδής



ΠτΔ: Η κακόπιστη κριτική δημιουργεί συμπάθεια από την κοινωνία - «Δεν επιλέγω ομάδα ανάλογα με τους πόσους φιλάθλους έχει»

ΠτΔ: Η κακόπιστη κριτική δημιουργεί συμπάθεια από την κοινωνία - «Δεν επιλέγω ομάδα ανάλογα με τους πόσους φιλάθλους έχει»

«Η κριτική είναι καλοδεχούμενη και η ειδικά η καλόπιστη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top