ΥΓΕΙΑ

Κομισιόν: Δυο εκατομμύρια ευρώ για αντιμετώπιση της μακράς COVID - Οι επτά βασικοί τομείς

Κομισιόν: Δυο εκατομμύρια ευρώ για αντιμετώπιση της μακράς COVID - Οι επτά βασικοί τομείς

Έργο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα EU4Health και περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της μακράς COVID εγκαινίασε χθες, Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το εν λόγω έργο, τη διαχείριση του οποίου θα αναλάβει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), θα επικεντρωθεί σε επτά βασικούς τομείς, ήτοι στον ορισμό της μακράς COVID, στην ανάπτυξη ενός συστήματος επιτήρησης, στην προώθηση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των επαγγελματιών του τομέα της υγείας, στην εκπόνηση κλινικών κατευθυντήριων γραμμών και συστάσεων προς τα κράτη μέλη, στην στήριξη των ατόμων που νοσούν και των φροντιστών, στην αξιολόγηση των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της μακράς COVID και στον εντοπισμό ερευνητικών κενών και στον προσδιορισμό αναγκών.

Όπως εξηγείται, η Επιτροπή θα δημιουργήσει επίσης μια ομάδα για τη μακρά COVID, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα μέρη και στις ομάδες ασθενών να ανταλλάσσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, εγκαινίασε το έργο στο συνέδριο που διοργάνωσε ο ΟΟΣΑ και η Επιτροπή σήμερα 10 Σεπτεμβρίου. Στο συνέδριο συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς, για να συζητήσουν σχετικά με τη μακρά COVID και τον τρόπο στήριξης των ασθενών που πλήττονται απ’ αυτή τη νόσο.

Προστίθεται ότι η Επίτροπος Κυριακίδου δήλωσε σχετικά πως «η μακρά COVID έχει σοβαρές συνέπειες για τους ανθρώπους που νοσούν απ’ αυτήν και, γενικότερα, για την κοινωνία και την οικονομία μας. Το έργο της ΕΕ που εγκαινιάζουμε αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα της Επιτροπής για την αντιμετώπιση αυτής της νόσου και τη στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους με κάθε δυνατό τρόπο».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η μακρά COVID επηρέασε 36 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά τα πρώτα τρία χρόνια της πανδημίας, ενώ η Επιτροπή εκτιμά ότι, σε όρους απώλειας παραγωγής το 2022, η μακρά COVID κόστισε στην οικονομία της ΕΕ το 0,2-0,3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), λόγω της μείωσης της προσφοράς εργασίας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγική κατάληξη: Εντοπίστηκε νεκρή η 59χρονη που έψαχναν στη Λεμεσό - Την βρήκαν στην πολυκατοικία όπου διέμενε

• Ελπίδα Ιακωβίδου: Βρέθηκε σε εκδήλωση στη Λευκωσία με την πρώην σύντροφο του Τζώνη Καλημέρη

• Συγκλονιστική μαρτυρία μετά από τροχαίο: «Περίμενα 9 ώρες στο κρεβάτι του ασθενοφόρου...γιατροί τσακώνονταν μεταξύ τους»

• Νοσοκομείο Αθαλάσσας: Νέες καταγγελίες - «Ασθενείς κοιμήθηκαν σε καναπέδες λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών»

• Κόκκινος συναγερμός για τα θανατηφόρα: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί - «Με ενοχλεί να θάβουμε νέα παιδιά»

• Αερόσακοι Takata: Πώς απαντούν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για τις χρεώσεις στον έλεγχο;



ΠτΔ στο Economist: Φάρος ελπίδας για την περιοχή η επανένωση Κύπρου

ΠτΔ στο Economist: Φάρος ελπίδας για την περιοχή η επανένωση Κύπρου

Μια ανεξάρτητη και επανενωμένη Κύπρος είναι καίριας σημασίας για την περιοχή μας, την Ευρώπη και τον κόσμο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στο 20ό ετήσιο συνέδριο του περιοδικού Economist, οι εργασίες του οποίου άρχισαν την Πέμπτη στη Λευκωσία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επανένωση της Κύπρου μπορεί να αποτελέσει φάρο ελπίδας και για την περιοχή

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top