Διακοπές: Είδος πολυτελείας σε πολλές χώρες της ΕΕ – Στις υψηλότερες αυξήσεις τιμών των πακέτων η Κύπρος – Πίνακες

Διακοπές: Είδος πολυτελείας σε πολλές χώρες της ΕΕ – Στις υψηλότερες αυξήσεις τιμών των πακέτων η Κύπρος – Πίνακες

Είδος πολυτελείας παραμένουν για διάφορες χώρες στην ΕΕ οι διακοπές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για τον μήνα Ιούλιο, οι τιμές των πακέτων διακοπών συνέχισαν να αυξάνονται το 2024.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2024, η τιμή καταναλωτή των πακέτων διακοπών στην ΕΕ ήταν 6,6% υψηλότερη από ό,τι τον Ιούλιο του 2023. Η τιμή των πακέτων διακοπών εσωτερικού αυξήθηκε κατά 11,1%, ενώ τα διεθνή πακέτα διακοπών παρουσίασαν αύξηση 5,7%.

Οι διακοπές

Η τιμή των οργανωμένων διακοπών αυξάνεται σε ολόκληρη την ΕΕ από τον Αύγουστο του 2021. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης ξεπέρασε το 10% τους περισσότερους μήνες το 2022 αλλά και το 2023.

Ειδικότερα, οι εγχώριες οργανωμένες διακοπές παρουσίασαν άνοδο των τιμών το 2023, με τον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού να ξεπερνά το 20% για 7 μήνες το συγκεκριμένο έτος.

Τον Ιούλιο του 2024, οι περισσότερες χώρες της ΕΕ ανέφεραν θετικό ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού για οργανωμένες διακοπές που πωλήθηκαν στις χώρες τους.

Η Κύπρος στις υψηλότερες αυξήσεις πακέτων

Όπως παρατηρούμε και στον πιο κάτω πίνακα, οι υψηλότερες αυξήσεις καταγράφηκαν για τα πακέτα που αγοράστηκαν στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία παρουσιάζει αύξηση +22,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023, η Ιταλία παρουσιάζει αύξηση +19,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και η Κύπρος παρουσιάζει αύξηση +16,7% σε σχέση με πέρσι.

Αντίθετα, 3 χώρες της ΕΕ ανέφεραν αρνητικό ποσοστό πληθωρισμού για πακέτα διακοπών και αυτές είναι η Μάλτα (-2,9%), η Φινλανδία (-2,7%) και η Δανία (-0,2%).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE