Έκλεβε εργαλεία και υλικά από υπό ανέγερση οικοδομή - Χειροπέδες σε 36χρονο

Έκλεβε εργαλεία και υλικά από υπό ανέγερση οικοδομή - Χειροπέδες σε 36χρονο

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 36 ετών, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής εργαλείων και υλικών, από οικοδομή στη Λεμεσό. Ο 36χρονος τέθηκε υπό κράτηση, με τον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λεμεσού να διερευνά την υπόθεση.

Η κλοπή καταγγέλθηκε χθες στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό, από τον υπεύθυνο της υπό ανέγερση οικοδομής. Από τις εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 36χρονου. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου αυτός συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης και τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Με αφορμή και την νέα αυτή υπόθεση κλοπής περιουσίας από ανεγειρόμενη οικοδομή και επιπρόσθετα των μέτρων που η Αστυνομία λαμβάνει για πρόληψη όμοιας φύσης περιστατικών κλοπής, η Αστυνομία συστήνει σε ιδιοκτήτες και εργολάβους οικοδομικών εργασιών, όπως λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για διαφύλαξη της περιουσίας τους. Σειρά μέτρων ασφαλείας παρατίθεται πιο κάτω:

  • Διατήρηση καταλόγου με λεπτομερή καταγραφή των στοιχείων της περιουσίας
  • Αποθήκευση περιουσίας σε ασφαλείς χώρους. Να μην αφήνεται εκτεθειμένη σε ανοιχτούς χώρους
  • Αναβάθμιση ασφάλειας αποθηκευτικών χώρων με κλειδαριές ασφαλείας
  • Περίφραξη της οικοδομής
  • Επαρκής φωτισμός
  • Εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού όπου υπάρχει ευχέρεια

Η Αστυνομία καλεί το κοινό όπως σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψη του, οτιδήποτε ύποπτο, να ενημερώνει άμεσα τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή καλώντας στα τηλέφωνα 112199.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE