Αδιάλλακτος Τατάρ: Δεν κάνει βήμα πίσω από όσα κερδήθηκαν για τους Τ/κ

Αδιάλλακτος Τατάρ: Δεν κάνει βήμα πίσω από όσα κερδήθηκαν για τους Τ/κ

Aν σήμερα μπορούν οι Τουρκοκύπριοι "να ζουν με ανεξαρτησία, ηρεμία και ειρήνη στο νησί, το οφείλουν στους πεσόντες τους και στους βετεράνους πολέμου", δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σε ομιλία του σε εγκαίνια μνημείου πεσόντων την Πέμπτη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

«Έφτασε στο σήμερα πληρώνοντας μεγάλο τίμημα ο τουρκοκυπριακός 'λαός', ο οποίος είναι ένας από τους δύο λαούς στην Κύπρο. Ούτε τα 'εμπάργκο' που επιβάλλονται, ούτε οι πολιτικές του εκφοβισμού θα μας αναγκάσουν να κάνουμε βήμα πίσω από τα κέρδη μας», είπε ο κ. Τατάρ.

Σημείωσε ακόμα ότι η Τουρκία στηρίζει την τ/κ πλευρά στο Κυπριακό και ότι «αν υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, το 'κράτος' μας θα είναι μέρος αυτής της συμφωνίας. Αυτό είναι χρέος μας προς τους πεσόντες μας», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης – Αμπντάλλα: Συζήτησαν για Κυπριακό, Μέση Ανατολή και ΕΕ - Στρατηγική προτεραιότητα η Νότια Γειτονία

Χριστοδουλίδης – Αμπντάλλα: Συζήτησαν για Κυπριακό, Μέση Ανατολή και ΕΕ - Στρατηγική προτεραιότητα η Νότια Γειτονία

Η αστάθεια στη Μέση Ανατολή, οι προοπτικές της Νότιας Γειτονίας και η σημασία της συνεργασίας ΕΕ–Ιορδανίας, σε συνδυασμό με την επικείμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς και οι  εξελίξεις στο Κυπριακό, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλλα Β’, στο περιθώριο της 80ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE