ΥΓΕΙΑ

Έρευνα συνδέει την κατανάλωση κρέατος με μια χρόνια ασθένεια - Τι να προσέξεις

Έρευνα συνδέει την κατανάλωση κρέατος με μια χρόνια ασθένεια - Τι να προσέξεις

Η διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλή ή κακή υγεία μας

Είναι ευρέως γνωστό πως η διατροφή μας αποτελεί το Α και Ω για την υγεία μας. Οι τροφές που επιλέγουμε να καταναλώσουμε μέσα στην κάθε ημέρα μας είναι εκείνες που θωρακίζουν τον οργανισμό μας, παρέχοντάς του όλα όσα χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες του και να λειτουργήσει σωστά.

Καθώς το θέμα της διατροφής βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και σε καθημερινή βάση νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μια έρευνα έρχεται να αποδείξει τη σύνδεση της κατανάλωσης κρέατος με μια χρόνια ασθένεια, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους. Ο λόγος για τον διαβήτη τύπου 2.

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την κατανάλωση κόκκινου κρέατος

Πρόκειται για μια χρόνια πάθηση που εμφανίζεται, όταν το σάκχαρο στο αίμα μας βρίσκεται συνεχώς σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι ο πιο κοινός τύπος διαβήτη. Σε περίπτωση που δεν τεθεί υπό έλεγχο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και θέματα στα νεφρά.

Αν, λοιπόν, ανησυχείς γι’ αυτό το είδος διαβήτη, ήρθε η στιγμή να ρίξεις μια ουσιαστική ματιά στη διατροφή σου και συγκεκριμένα στη συχνότητα και στο είδος του κρέατος που καταναλώνεις. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η τακτική κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος συνδέεται με περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Συνεπώς, οι ειδικοί συνιστούν τη μείωση των ποσοτήτων που λαμβάνουμε εβδομαδιαίως τόσο από τα συγκεκριμένα είδη κρέατος όσο και από τα υπόλοιπα. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «The Lancet Diabetes & Endocrinology» και μελέτησε 31 ομάδες, υποστηρίζει πως ακόμα και ο τρόπος μαγειρέματος του κρέατος μπορεί να επιβαρύνει επιπλέον τον οργανισμό μας.

Εν κατακλείδι, αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι για την υγεία μας και να προστατέψουμε τον οργανισμό μας από ασθένειες και παθήσεις, μια διατροφή που βασίζεται στην αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και στην περιορισμένη επιλογή κρέατος, είναι η ιδανική επιλογή.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Έρχεται νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ - Η «άρνηση» των τραπεζών και το 1 δις σε κέρδη

• Θετικά νέα για καύσιμα: Το ποσό της μείωσης και ο τρόπος να εξοικονομήσεις χρήματα – Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια – Πίνακες

• Διερευνούν και υπόθεση ναρκωτικών στη στέγη ηλικιωμένων στη Λάρνακα - Τέσσερα παιδιά μετακινήθηκαν ήδη

• Υπόθεση Αββακούμ: Διευκρινίζει εμπειρογνώμονας για τα βίντεο των μοναχών

• Θλίψη στην Εθνική Φρουρά: Πέθανε ο Ανθυπασπιστής Χριστόφορος Χριστοφόρου – Η παράκληση της οικογένειας

• Συγκλονιστική μαρτυρία στη Στέγη Ηλικιωμένων στη Λάρνακα: «Κλέβουν, σπάζουν πράγματα, εξευτελίζουν» - Βίντεο



Το ταξίδι προπαγάνδας του Τατάρ στο Λονδίνο - Η «αναγνώριση» και η αντίδραση της Λευκωσίας με delay

Το ταξίδι προπαγάνδας του Τατάρ στο Λονδίνο - Η «αναγνώριση» και η αντίδραση της Λευκωσίας με delay

Το «όραμα» του για λύση δύο κρατών ξεδίπλωσε ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος σε εκπομπή του GB News με τον παρουσιαστή Martin Daubney να τον αποκαλεί «Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top