Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η Ελληνική κυβέρνηση

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η Ελληνική κυβέρνηση

Στους κυβερνητικούς βουλευτές περιορίστηκαν οι ψήφοι εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κατά τη λήξη του τριημέρου της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων.

Συνολικά, η κυβέρνηση έλαβε 155 θετικές ψήφους, έναντι των 144 βουλευτών της αντιπολίτευσης που αρνήθηκαν παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Από τη διαδικασία έλειπε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος έστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση έληξε με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που επιτέθηκε με σφοδρότητα στους πολιτικούς του αντιπάλους, διατηρώντας ωστόσο ένα πεδίο πιθανών συναινέσεων με την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Οξύτατες επιθέσεις προς την κυβέρνηση εξαπέλυσαν νωρίτερα και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Συνολικά, κατά το τριήμερο τοποθετήθηκαν 152 ομιλητές εκ των οποίων οκτώ αρχηγοί κομμάτων και 38 μέλη της κυβέρνησης.

Πλέον, η κυβέρνηση έχοντας την εμπιστοσύνη της Βουλής προετοιμάζεται για τις επόμενες δύσκολες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο το πακέτο με τα 47 προαπαιτούμενα μέτρα, ενώ εντός του επόμενου δεκαημέρου θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Στη Νέα Υόρκη είναι από σήμερα στραμμένα τα βλέμματα, όπου την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη άτυπη πενταμερής συνάντηση για το κυπριακό, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών. Ένας στόχος, ο οποίος ωστόσο δεν είναι εφικτός, λόγω των όσων προηγήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πενταμερής, στη Γενεύη, με την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και την άρνηση του κατοχικού ηγέτη, να προχωρήσει η συμφωνία στη δέσμη των έξι μέτρων, που περιλαμβάνουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.