Δεν αναμένονται προβλήματα επάρκειας στην ηλεκτροδότηση τις επόμενες μέρες - Τι αναφέρει ο ΔΣΜΚ

Δεν αναμένονται προβλήματα επάρκειας στην ηλεκτροδότηση τις επόμενες μέρες - Τι αναφέρει ο ΔΣΜΚ

Δεν αναμένονται προβλήματα σε ό,τι αφορά την επάρκεια ηλεκτροδότησης τις επόμενες μέρες σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) Χαρά Κουσιάππα, νοουμένου ότι δεν θα υπάρξει βλάβη σε συμβατική μονάδα παραγωγής. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, σύμφωνα με την ίδια, η κάλυψη της ζήτησης θα είναι οριακή.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Κουσιάππα ανέφερε πως η μέγιστη ζήτηση σήμερα 14/8/2024 στις 15:30 το απόγευμα αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 1050MW ενώ κατά τις ώρες της απογευματινής αιχμής, δηλαδή μεταξύ των ωρών 18:00-22:00 κατά τις οποίες η επάρκεια παραγωγής εξαρτάται σχεδόν στο σύνολό της από τις συμβατικές μονάδες, η ζήτηση αναμένεται να είναι γύρω στα 900-920MW.

Αύριο, Δεκαπενταύγουστο, η μέγιστη ζήτηση αναμένεται να ανέλθει στα 940MW και όπως προβλέπεται, θα είναι αυξημένη συγκριτικά με την περσινή χρονιά, που ήταν στα 865 MW την ίδια μέρα, ενώ κατά τη βραδινή αιχμή αύριο, η ζήτηση αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 850-880MW, σημείωσε.

«Υπό κανονικές συνθήκες, δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα επάρκειας εκτός σε περίπτωση βλάβης σε μονάδα παραγωγής, οπότε σε τέτοια περίπτωση η κάλυψη της ζήτησης θα είναι οριακή», ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη ότι η μέγιστη ικανότητα παραγωγής από συμβατικές μονάδες κατά τις επόμενες μέρες, αύριο δηλαδή Δεκαπενταύγουστο και την Παρασκευή 16 Αυγούστου προβλέπεται στα 995MW.

Εξήγησε επίσης πως οι παρατεταμένα ψηλές θερμοκρασίες κατά το φετινό καλοκαίρι, διατηρούν τη ζήτηση σε ψηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα για την εποχή.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις βλάβες που παρουσιάζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΣΜΚ σημείωσε πως όντως το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν βλάβες σε μονάδες παραγωγής της ΑΗΚ.

Πρόσθεσε πως καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν μονάδες παραγωγής της ΑΗΚ σε έκτακτες ολιγοήμερες συντηρήσεις, κάτι που σημαίνει ότι σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες ψηλές θερμοκρασίες, περιορίζεται το λειτουργικό περιθώριο σε περίπτωση βλάβης κάποιας άλλης μονάδας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.