Στον ανακριτή ο πρώην καθηγητής που κατηγορείται για τέσσερις εμπρησμούς στη Βάρη - Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Στον ανακριτή ο πρώην καθηγητής που κατηγορείται για τέσσερις εμπρησμούς στη Βάρη - Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, έπειτα από την προθεσμία που έλαβε, ο 66χρονος που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του ΠΣ για πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στις 8 και 9 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη.

Πρόκειται για έναν 66χρονο άνδρα, διδάκτορα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επιπλέον, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει διατελέσει επί 12 συναπτά έτη καθηγητής στις Σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αποκάλυψε χθες το protothema.gr, βιντεοληπτικό υλικό δείχνει τον 66χρονο να κινείται και να βάζει φωτιά. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το υλικό έχει ληφθεί από κάμερες σπιτιού και καταστήματος. Κατά τις ίδιες πηγές, από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ότι διέρχεται από σημείο που σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία κι από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα, χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί φωτιά.

Στη συνέχεια ο άνδρας κινείται λίγα μέτρα παραπάνω όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται, αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η φωτιά έχει εδραιωθεί. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, καταθέσεις κατοίκων επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων που φορά.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος άνδρας, μαζί με ακόμη έναν φίλο του, είχαν αποστείλει τέλη Μαΐου στον δήμο της περιοχής ένα email με το οποίο διαμαρτύρονταν για τον καθαρισμό οικοπέδων, εκφράζοντας τον φόβο τους ότι υπάρχει κίνδυνος για φωτιά.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE