Κόμπος: «Στρατηγικής σημασίας οι διμερείς σχέσεις» - Τα «είπε» με τον ΥΠΕΞ Αιγύπτου

Κόμπος: «Στρατηγικής σημασίας οι διμερείς σχέσεις» -  Τα «είπε» με τον ΥΠΕΞ Αιγύπτου

Στην ανάγκη αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης και αποσταθεροποίησης στην περιοχή αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη στο Κάιρο με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου δρ Badr Abdelatty, τονίζοντας παράλληλα τη στρατηγική σημασία των σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κόμπος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου και μετά οι δύο Υπουργοί παρακάθησαν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπιών των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Αιγύπτου και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε διάφορους τομείς συνεργασίας. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, θέματα ενέργειας, καθώς και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη στρατηγική σημασία των σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της χώρας μας για περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο κ. Κόμπος αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας και επανέλαβε την ανάγκη αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης και αποσταθεροποίησης στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την ελευθερία κάθε γωνιάς της ευρωπαϊκής ηπείρου, εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντόνισε ο ίδιος, με τη συμμετοχή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν. Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για περισσότερη συνεργασία και συντονισμό για την αντιμετώπιση της υπερβολική εξάρτησης σε μια σειρά από τομείς, αλλά και άλλων προκλήσεων, ενώ τόνισαν την ανάγκη για μια πιο προνοητική Ευρώπη όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, την ενέργεια και το εμπόριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE