Αν σου κάνει εντύπωση το σκέιτμπορντ που είδαμε στους φετινούς Αγώνες, τι λες για τα παρακάτω αθλήματα;
Αθλήματα όπως το σερφ, η αναρρίχηση, το σκέιτμπορντ και το μπρέικ ντανς είναι πλέον επίσημα Ολυμπιακά Αθλήματα. Το Παρίσι έδειξε πως «δίνει» χώρο σε νέες κατηγορίες αθλημάτων, εμπλουτίζοντας το μενού των αγώνων κάτι που είχε κάνει άλλωστε και το μακρινό 1900, στους δεύτερους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώθηκαν εκεί.
Αν τώρα σου κάνουν εντύπωση τα παραπάνω αθλήματα, πάμε να δούμε πέντε από τα πιο περίεργα που έχουμε δει στην ιστορία των Αγώνων.
Άλμα εις μήκος και άλμα εις ύψος με άλογο
Τα ιππικά αθλήματα κρύβουν και μια αδικία, έτσι δεν είναι; Ττο άλογο κάνει όλη τη δουλειά και ο αναβάτης παίρνει τα τρόπαια και τη δόξα. Στο Παρίσι του 1900, λοιπόν, είδαμε κάτι εντελώς πρωτότυπο. Στο αγώνισμα της ιππασίας είδαμε και το άλμα εις ύψος, αλλά και εις μήκος με άλογο.
Πυροβολισμός περιστεριών
Ξανά στο Παρίσι του 1900 είδαμε το ίσως πιο ντροπιαστικό άθλημα στην ιστορία των Αγώνων. Ο στόχος του αθλήματος, όπως ίσως μάντεψες, ήταν να σκοτώσει ένας αθλητής όσο το δυνατόν περισσότερα περιστέρια. Οι διαγωνιζόμενοι αποκλείονταν αν δεν κατάφερναν να βρουν στόχο δύο φορές στη σειρά. Το αγώνισμα κέρδισε ο Βέλγος Leon de Lunden, ο οποίος κατάφερε να σκοτώσει 21 περιστέρια. Στο τέλος του αγωνίσματος, περισσότερα από 300 περιστέρια είχαν πέσει νεκρά στο έδαφος. Πόσο τρομακτικό.
Μονομαχία με πιστόλια
Αυτό έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 στη Στοκχόλμη, αλλά δεν ήταν τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται, καθώς οι συμμετέχοντες στην πραγματικότητα δεν πυροβολούσαν ο ένας τον άλλον. Αντίθετα, οι αθλητές που συμμετείχαν έπρεπε να πυροβολούν κούκλες με στόχους ζωγραφισμένους στο στήθος τους.
Κολύμβηση 200 μέτρων μετ’ εμποδίων
Επιστρέφουμε στο Παρίσι του 1900. Οι κολυμβητές έπρεπε να σκαρφαλώσουν σε μια σειρά από εμπόδια ή να κολυμπήσουν κάτω από άλλα, σε ένα είδος Ολυμπιακής έκδοσης του Total Wipeout. Πρωταθλητής ήταν ο Αυστραλός Φρεντ Λέιν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το αγώνισμα έλαβε χώρα στον Σηκουάνα.
Κούρεμα κανίς
Φυσικά, υπάρχει μόνο ένα μέρος στο οποίο θα μπορούσαμε να το δούμε αυτό και δεν είναι άλλο από το Παρίσι του 1900. Αυτό ήταν, ομολογουμένως, ένα δοκιμαστικό γεγονός, που σημαίνει ότι δεν είχε πλήρη Ολυμπιακό καθεστώς. Μυστηριωδώς, απέτυχε το τεστ των διοργανωτών. Συμμετείχαν 128 διαγωνιζόμενοι που εμφανίστηκαν μπροστά σε ένα πλήθος 6.000 ατόμων στο πάρκο Bois De Boulogne, όπου έπρεπε να κουρέψουν όσο περισσότερα κανίς μπορούσαν μέσα σε δύο ώρες. Τόσα ερωτήματα έρχονται στο μυαλό για το συγκεκριμένο «άθλημα» και, κυρίως, το γιατί το έκαναν; Νκήτρια, πάντως, ήταν η Avril Lafoule, αφού κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με συνολικά 17 κουρεμένα κανίς.
ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιανουαρίου - Ο βίος του Αγίου
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις