F-35: Εντυπωσιακό βίντεο της Lockheed Martin για τα ελληνικά μαχητικά - «Είναι ο Δίας και οι αστραπές του»

F-35: Εντυπωσιακό βίντεο της Lockheed Martin για τα ελληνικά μαχητικά - «Είναι ο Δίας και οι αστραπές του»

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Lockheed Martin για την ένταξη της Ελλάδας στην «οικογένεια των F-35» η αμερικανική εταιρεία ανέβασε ένα εντυπωσιακό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο παρομοιάζει το μαχητικό 5ης γενεάς με τον Δία, τον βασιλιά των Ελλήνων Θεών που εξουσιάζει τον Όλυμπο με τις αστραπές του και διατηρεί την ειρήνη.

«Η Ελλάδα επέλεξε το F-35 Lightning II ως το επόμενο αεροσκάφος της, αποτελώντας τη 19η χώρα που αγκαλιάζει το πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο» επισημαίνει η εταιρεία στην ανάρτησή της.

Στο βίντεο που ακολουθεί σημείωνει με έμφαση ότι το F-35 δεν είναι ένα απλό μαχητικό. «Είναι ένα τεχνολογικό game changer που θα κρατήσει ασφαλείς τους ελληνικούς ουρανούς» σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι το αόρατο αεροσκάφος  προσφέρει απάραμιλλη ταχύτητα και εξελιγμένη ικανότητα συλλογής πληροφοριών.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Υπενθυμίζεται πως την υπογραφή - από την ελληνική κυβέρνηση - της επιστολής αποδοχής για την προμήθεια 20 υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-35, επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα σε ανακοίνωσή της και η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, η παρουσία του F-35 «ενισχύει την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, εξασφαλίζοντας περιφερειακή σταθερότητα και προστατεύοντας την κυριαρχία του εναέριου χώρου» του ΝΑΤΟ, ενώ αξιωματούχοι της Lockheed Martin τονίζουν σε δικές τους τοποθετήσεις πως η ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα των F-35 θα ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων και θα ενδυναμώσει τη μαχητική αποτελεσματικότητα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ συνολικά.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE