Συντάξεις: Αισιοδοξία για κατάληξη σε αποφάσεις για αναλογιστική μείvση εξέφρασε ο Παναγιώτου

Συντάξεις: Αισιοδοξία για κατάληξη σε αποφάσεις για αναλογιστική μείvση εξέφρασε ο Παναγιώτου

Αισιοδοξία για κατάληξη σε αποφάσεις, οι οποίες να συγκεντρώνουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, στο θέμα της αναλογιστικής μείωσης του 12%, εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, καλώντας παράλληλα όλους τους κοινωνικούς εταίρους «σε εποικοδομητική συμμετοχή στην σχετική συζήτηση».

Σε ερώτηση για το θέμα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ο κ. Παναγιώτου είπε πως αναμένει ότι «μέσα στο επόμενο διάστημα, οποιεσδήποτε τοποθετήσεις παρουσιαστούν ενώπιον μας, θα αξιολογηθούν».

«Αισιοδοξώ ότι, παρά τις όποιες αντιδράσεις σε σχέση με τις προτάσεις που παρουσιάζονται από την Κυβέρνηση για την ελάφρυνση των συνταξιούχων που έχουν εργαστεί για μια ζωή, θα καταφέρουμε, μέσα στο επόμενο διάστημα, να καταλήξουμε σε αποφάσεις οι οποίες να συγκεντρώνουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός Εργασίας κάλεσε όλους τους κοινωνικούς εταίρους «σε εποικοδομητική συμμετοχή στην σχετική συζήτηση έτσι ώστε να καταφέρουμε εντός του 2024 να έχουμε απτά αποτελέσματα τα οποία να μπορέσουν να ελαφρύνουν συνταξιούχους που έχουν υποστεί την αναλογιστική μείωση κατά τα προηγούμενα χρόνια μέσα από την καθημερινότητα τους».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE