Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Πήραν εξιτήριο τα δύο αγοράκια – Έτσι λειτουργεί το ειδικό σχέδιο δράσης που ενεργοποιήθηκε

Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Πήραν εξιτήριο τα δύο αγοράκια – Έτσι λειτουργεί το ειδικό σχέδιο δράσης που ενεργοποιήθηκε

Εξιτήριο πήραν τα δύο αγοράκια ηλικίας 8 και 9 χρονών που κρατήθηκαν προληπτικά χθες (22/07) στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου μετά από τις αναθυμιάσεις στις οποίες εκτέθηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου στην Γεροσκήπου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Εκπρόσωπου Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπου Χαριλάου στον ALPHA.

«Κρατήθηκαν γιατί υπήρχαν ανάγκες σε οξυγόνο, τους έγινε εξειδικευμένη θεραπεία γιατί είχαν εισπνεύσει αναθυμιάσεις όπως και οι άλλοι και κρίθηκε αναγκαίο να κρατηθούν για περαιτέρω νοσηλεία», είπε συγκεκριμένα.

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Χαριλάου, μίλησε για το ειδικό σχέδιο δράσης που ενεργοποιήθηκε όσο αφορά την έκθεση ατόμων σε χημικά.

«Ως οργανισμός έχουμε μνημόνιο ενεργειών για κάθε περίπτωση όταν υπάρχουν μαζικά συμβάντα. Το μνημόνιο ενεργειών περιλάμβανε αποστολή ασθενοφόρων στο χώρο του συμβάντος για να διακομίσει ασθενείς που εκτέθηκαν σε χημικούς παράγοντες στο γενικό νοσοκομείο Πάφου», ανέφερε.

«Επιπρόσθετα τα πρωτόκολλα που έχουν ενεργοποιηθεί από την ειδική ομάδα περιλαμβάνουν την αφαίρεση όλου του ρουχισμού των ατόμων που εκτέθηκαν σε χημικούς παράγοντες, το να προχωρήσουν να κάνουν μπάνιο για να φύγει από πάνω τους ό,τι χημική ουσία υπάρχει, η απαραίτητη φαρμακευτική περίθαλψη και όπου υπήρχαν και εγκαύματα μεγάλου βαθμού, η απαραίτητη νοσηλεία σε ειδική μονάδα. Είχε μπει, δηλαδή, σε αναμονή η ειδική μονάδα εγκαυμάτων του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας για να μεταφερθούν εκεί σε περίπτωση που χρειαζόταν», εξήγησε.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, δίνοντας διευκρινίσεις για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα αλλά και απάντηση στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE