Υπόθεση Metamax: Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες της Αστυνομίας - Ποια η προτεραιότητα των ανακριτών

Υπόθεση Metamax: Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες της Αστυνομίας - Ποια η προτεραιότητα των ανακριτών

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες των ανακριτών της Αστυνομίας σε σχέση με την απάτη με την επενδυτική πυραμίδα Metamax. Την ερχόμενη Τρίτη εκπνέει το διάταγμα κράτησης των τριών υπόπτων ηλικίας 54, 48 και 63 ετών.

Μετά από μαραθώνια διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου, εγκρίθηκε χθες το αίτημα της Αστυνομίας για 4ήμερη ανανέωση του διατάγματος κράτησης των δύο εκ των τριών υπόπτων και συγκεκριμένα του 54χρονου και του 48χρονου.

Στόχος των ανακριτών είναι η ολοκλήρωση των ερευνών για τις υφιστάμενες καταγγελίες, οι οποίες υπενθυμίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τις εκατό με το χρηματικό ποσό που έχει χαθεί να αγγίζει τις 250 χιλιάδες ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται δεδομένο ότι ο αριθμός των καταγγελιών και κατ΄ επέκταση των χρημάτων που χάθηκαν, θα αυξηθούν, αφού καθημερινά πολίτες επικοινωνούν με την Αστυνομία καταγγέλλοντας εξαπάτηση τους.

Προτεραιότητα των ανακριτών, είναι όπως η υπόθεση πάρει το συντομότερο δυνατόν το δρόμο της δικαιοσύνης. 

Για αυτό και την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αξιολογηθούν τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που έχουν συλλεχθεί μέχρι τώρα και θα αποφασιστεί κατά πόσο θα υπάρξει αίτηση για  ανανέωση της κράτησης των υπόπτων ή για  καταχώρηση της υπόθεσης στο δικαστήριο για εκδίκαση.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η Αστυνομία αιτήθηκε χθες την ανανέωση κράτησης των δύο υπόπτων μόνο για τέσσερις μέρες, έτσι ώστε να συμπίπτει με την εκπνοή του διατάγματος  του 63χρονου που τελεί υπό κράτηση για την ίδια υπόθεση. 

Το διάταγμα κράτησης του  63χρονου που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Λεμεσού, εκπνέει την ερχόμενη Τρίτη και όπως όλα δείχνουν το κατηγορητήριο των τριών θα είναι κοινό.

Οι ύποπτοι υποστηρίζουν ότι και οι ίδιοι έπεσαν θύμα απάτης, ισχυρισμοί που δεν φέρεται να πείθουν τους ανακριτές. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο κατά τις διαδικασίες προσωποκράτησης τους, οι ύποπτοι θεωρούνται ηγετικά στελέχη της επενδυτικής πυραμίδας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Σε περισσότερη πρόοδο σχετικά με τις συνομιλίες στο Κυπριακό προσβλέπει ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Ζαν-Πιερ Λακρουά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ και σε άλλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, στο παράρτημα του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες, ο Λακρουά εκτίμησε ότι παρά τις περικοπές στον οργανισμό, οι άνθρωποι της UNFICYP θα συνεχίσουν να μπορούν να εκτελούν το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE