ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέας Βύρας: Στην Προεδρία της Ένωσης Δήμων για δεύτερη θητεία

Ανδρέας Βύρας: Στην Προεδρία της Ένωσης Δήμων για δεύτερη θητεία

Ο Ανδρέας Βύρας αναδείχθηκε χωρίς ανθυποψήφιο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων για δεύτερη θητεία κατά τη σημερινή 43η εκλογική Γενική Συνέλευσης της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Δήμων, το σώμα συνήλθε σήμερα για πρώτη φορά με την νέα του σύνθεση μετά τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την εφαρμογή της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου αναδείχθηκε, χωρίς ανθυποψήφιο, για δεύτερη θητεία ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

Οσον αφορά το δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, αυτό απαρτίζεται από τους κυρίους Χαράλαμπο Προύντζο, Δήμαρχο Λευκωσίας, Γιάννη Αρμεύτη, Δήμαρχο Λεμεσού, Φαίδων Φαίδωνος, Δήμαρχο Πάφου, Σταύρο Σταυρινίδη, Δήμαρχο Στροβόλου, Κυριάκο Ξυδιά, Δήμαρχο Αμαθούντας, Γιώργο Νικολέττο, Δήμαρχο Παραλιμνίου – Δερύνειας, Παντελή Γεωργίου, Δήμαρχο Κουρίου, Χριστόδουλο Πάρτου, Δήμαρχο Αραδίππου, Χρίστο Πιτταρά, Δήμαρχο Λατσιών – Γερίου και Σταύρο Χατζηγιάννη, Δήμαρχο Νότιας Λευκωσίας Ιδαλίου.

Όπως σημειώνεται, το Διοικητικό Συμβούλιο αναδείχθηκε επίσης χωρίς εκλογές, μετά από συναινετική πρόταση που κατατέθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης. Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων θα αναδειχθεί στην πρώτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πάντα ανοίγει δρόμους. Η σημερινή συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δήμων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που δείχνει τον δρόμο. Ένα δρόμο στον οποίο, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις, όμως εμείς συνειδητά επιλέγουμε να υπερέχει το καλό του τόπου μας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ανέφερε ο Πρόεδρος Ανδρέας Βύρας.

Υποσχέθηκε ότι «αυτό το πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης θα επικρατεί και στις διεργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου, πάντα με προτεραιότητα το συλλογικό καλό για τους Δήμους και τους δημότες μας».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Χειροπέδες στον οδηγό που παρέσυρε και τραυμάτισε τον 42χρονο ποδηλάτη

• Διασωληνωμένο στο Μακάρειο Νοσοκομείο το 2χρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό

• Στέφανος Κασσελάκης: Αυτό το όνομα προτείνει ως νέο για το κόμμα

• Νέα διαδικτυακή απάτη - Έτσι ξεγέλασαν 68χρονο και του απέσπασαν πέραν των 180 χιλιάδων ευρώ

• Εργάζεσαι με μερική απασχόληση; Μάθε ποια είναι τα δικαιώματα σου και οι υποχρεώσεις του εργοδότη

• Μελέτη ΠΟΥ: Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ κινητών και καρκίνου του εγκεφάλου



Νέο, εντατικό γύρο διαβουλεύσεων για συλλογικές συμβάσεις ξενοδοχείων - Όσα ανακοίνωσε ο Υπ. Εργασίας

Νέο, εντατικό γύρο διαβουλεύσεων για συλλογικές συμβάσεις ξενοδοχείων - Όσα ανακοίνωσε ο Υπ. Εργασίας

Την έναρξη νέου, εντατικού κύκλου διαβουλεύσεων μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών, με τη διαμεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου να συμφωνηθεί συλλογική σύμβαση για την ξενοδοχειακή βιομηχανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός, Γιάννης Παναγιώτου, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα στο γραφείο του με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top