«Δεν μπορώ να είμαι τόσο αισιόδοξη ή να μιλήσω για αισιοδοξία», δήλωσε την Κυριακή η Πρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα Δημητρίου, ερωτηθείσα εάν συμμερίζεται την αισιοδοξία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για εξελίξεις στο Κυπριακό από τον Σεπτέμβριο.
Προσερχόμενη στο 49ο Τακτικό Συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) και ερωτηθείσα εάν συμμερίζεται την αισιοδοξία του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις δηλώσεις του ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα υπάρξουν εξελίξεις στο Κυπριακό η κ. Δημητρίου απάντησε ότι «δεν μπορώ να είμαι τόσο αισιόδοξη ή να μιλήσω για αισιοδοξία. Δεν βλέπω, προς το παρόν, κάτι θετικό. Μακάρι να γίνει και εμείς για αυτό εργαζόμαστε».
Πρόσθεσε ότι αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που στάλθηκαν από πλευράς ΔΗΣΥ και οι προτάσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την παράθεση των θέσεων του ΔΗΣΥ. Ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ έχει αποδείξει ότι στις δύσκολες ιστορικά συγκυρίες «είχε πάντα φωνή, άποψη και εισηγήσεις».
Σημείωσε ότι δεν είναι προσωπικά τα θέματα και κακώς εκλαμβάνονται ως τέτοια, λέγοντας ότι «στην πολιτική είμαστε για τις πολιτικές».
Σε ερώτηση εάν επίκειται συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη προκειμένου να «ξεκαθαρίσουν ορισμένα θέματα» ενόψει και της επιστολής που του είχε αποστείλει, ως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, η κ. Δημητρίου είπε ότι «δεν έχουμε κάποια προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ μας, αλλά πάντοτε βεβαίως, είμαι στη διάθεσή του για να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα».
Κληθείσα να σχολιάσει την πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, όπου συζητήθηκε και το Κυπριακό, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι «πρέπει να ενημερωθούμε, παρακολουθώ και εγώ με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα εκτυλίσσονται».
Σημείωσε ότι «χρειάζεται υπομονή και ο καθένας να τοποθετηθεί επί της ουσίας», συμπληρώνοντας ότι «εδώ που έφτασαν τα πράγματα ανησυχούμε πραγματικά για όλα όσα συμβαίνουν».
Εξέφρασε την ελπίδα οι εξελίξεις να είναι τέτοιες «που να είναι θετικές για τη δική μας πλευρά και για το γεγονός ότι κλείνουν 50 χρόνια και εξακολουθεί σε αυτό τον τόπο να υπάρχει συνεχιζόμενη κατοχή».
Πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αισιοδοξία για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, λέγοντας «μακάρι αυτό να αλλάξει και για αυτό είμαστε και εμείς εδώ να συμβάλουμε ουσιαστικά εκεί και όπως μπορούμε, είτε με τις θέσεις, είτε με τις εισηγήσεις μας, είτε με την καθοριστική μας παρέμβαση εκεί και όπου χρειάζεται. Θέλουμε αυτόν τον τόπο να επανενωθεί και να σταματήσει αυτό το έγκλημα που συντελείται εδώ και τόσα χρόνια».
Υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν χωράνε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να επικρατήσει ειρήνη παντού και στην Κύπρο και στη γειτονιά μας και στην καρδιά της Ευρώπης».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 22 Δεκεμβρίου
• Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία στη Λευκωσία - Διασωληνωμένο ένα πρόσωπο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις