ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου

Οι εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ όπου μιλά για περιφρόνηση της αξίας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ και καταγγέλλει ρεκόρ παραβιάσεων στη νεκρή ζώνη και από τις δύο πλευρές, η παραπομπή στο Κακουργιοδικείο των αρχιμανδριτών της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, Νεκτάριου και Πορφύριου, η ποσόστωση σχετικά με το χαλλούμι, το άτμισμα στα σχολεία και άλλα, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Ίσες ευθύνες επιρρίπτει ο Γκουτέρες» γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο ΓΓ διαπιστώνει περιφρόνηση της αξίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και καταγγέλλει ρεκόρ παραβιάσεων και από τις δύο πλευρές ενώ κάνει αναφορά και στους παγιδευμένους μετανάστες στη Νεκρή Ζώνη. Αλλού αναφέρεται σε προαποφασισμένη ποσόστωση σχετικά με το χαλλούμι και την δυσαρέσκεια των αγελαδοτρόφων για τους χειρισμούς της Υπουργού Γεωργίας. Προβάλλει επίσης τις νέες αμερικανικές κυρώσεις με νομικά και φυσικά πρόσωπα στη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Κόλαφος και για τις δύο πλευρές οι εκθέσεις Γκουτέρες» και γράφει ότι με σκληρή γλώσσα καταφέρεται εναντίον των δύο πλευρών στην Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, επιρρίπτοντας τους ευθύνες και για την έλλειψη προόδου στο Κυπριακό. Γράφει επίσης ότι οι δύο εν αργία αρχιμανδρίτες της μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, Νεκτάριος και Πορφύριος, παραπέμφθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου αντιμετωπίζοντας 19 καταγγελίες. Γράφει επίσης ότι η Ερευνητική Επιτροπή για τα «χρυσά» διαβατήρια ανέδειξε στο πόρισμά της και τα τεράστια ζητήματα δεοντολογίας και ηθικής τάξεως που προκύπτουν από τη διασύνδεση εμπορικών επωνυμιών με ονόματα πολιτειακών αξιωματούχων.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Κάθε σακουλάκι έχει 5 χιλιάδες ευρώ» γράφει το κύριο του θέμα ότι ο ηγούμενος της μονής Αββακούμ, Νεκτάριος, είχε γράψει σε χαρτάκια χειρόγραφα σημειώματα στα οποία ανέφερε ότι τα χρήματα είναι δικά του και όχι της Εκκλησίας. Αλλού αναφέρει ότι για ασήμαντη αφορμή μετά από οικογενειακό τραπέζι διαπράχθηκε ο φόνος του 43χρονου Στέλιου Στυλιανού στην Πέγεια. Γράφει επίσης ότι με καταιγίδα καρκίνου προειδοποιούν οι γιατροί, χαρακτηρίζοντας το άτμισμα το οποίο υποστηρίζουν μπήκε ήδη και στα δημοτικά σχολεία ως «μέγα κίνδυνο».

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Έκκληση ΟΗΕ για επίτευξη συναινετικού σημείου εκκίνησης συνομιλιών» προβάλλει στο κύριο της θέμα την αναφορά του ΓΓ του ΟΗΕ στην έκθεσή του για «διάβρωση του σεβασμού προς την εξουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και από τις δύο πλευρές. Αλλού αναφέρει ότι μελέτη βιωσιμότητας από την PWC καταδεικνύει ότι στην Κύπρο είναι βιώσιμη η λειτουργία μιας Συνεργατικής Τράπεζας. Επίσης, αναφέρεται σε νέα ακρίβεια με τον αυξημένο φορολογικό συντελεστή στα πετρελαιοειδή.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν για στρατιωτικοποίηση της Νεκρής Ζώνης» αναφέρεται στο κύριο της θέμα στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, στην οποία γράφει ότι η στρατιωτικοποίηση της νεκρής ζώνης συγκρούεται άμεσα με τις δεδηλωμένες προθέσεις να προχωρήσουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες. Αλλού αναφέρει ότι βουλευτές στην επιτροπή Υγείας ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του ατμίσματος και ότι μπορεί να επιφέρει μειωμένο IQ. Προβάλλει επίσης την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην οποία εξήρε την συνεισφορά των ξένων επενδυτών για την οικονομική ανάπτυξη.

H εβδομαδιαία «Γνώμη» κάτω από τον κύριο τίτλο «Μαύρο μέτωπο» γράφει ότι συγχρονίζονται κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, συγκυβερνώντα κόμματα και ΔΗΣΥ-ΕΛΑΜ ως αντίποδας στην Αριστερά, το Λαϊκό Κίνημα και την Κοινωνική Συμμαχία. Γράφει επίσης ότι η Λε Φιγκαρό αναφέρεται σε στρατιωτική βοήθεια της Κύπρου στο Ισραήλ με τη Μόσαντ να έχει βάση στο νησί. Γράφει επίσης ότι η καρδιά του πολιτισμού κτυπά στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου.

Η εβδομαδιαία «Το κυπριακό Ποντίκι» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Νέα οδοφράγματα και μια τριμερής συνάντηση» και γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ και η απεσταλμένη του έχουν επικεντρωθεί στην προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση μιας κινητικότητας και ένα είδους προόδου. Αλλού αναφέρει ότι πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι βίωσαν ακραίες θερμοκρασίες τον Ιούνιο. Αλλού αναφέρει ότι βγήκαν τα ‘μαχαίρια’ από την οικογένεια Μπάιντεν μετά το debate.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τα αποτελέσματα ανά κόμμα στη Γαλλία - Πώς κατανέμονται οι έδρες

Τα αποτελέσματα ανά κόμμα στη Γαλλία - Πώς κατανέμονται οι έδρες

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του κάθε κόμματος μετά το κλείσιμο της κάλπης στη Γαλλία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top