ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέχεια στη συζήτηση για πλαφόν σε νερό - Ερωτηματικό αν προλαβαίνουν το κλείσιμο της Βουλής

Συνέχεια στη συζήτηση για πλαφόν σε νερό - Ερωτηματικό αν προλαβαίνουν το κλείσιμο της Βουλής

Σε νέα συνεδρίαση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου θα συνεχιστούν οι τοποθετήσεις για το πλαφόν σε εμφιαλωμένο νερό σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί την Τρίτη 9 Ιουλίου το πρωί, για συνέχιση της συζήτησης επί της αρχής, όπως αναφέρεται στην ατζέντα της Επιτροπής.

Στόχος του Υπουργείου Εμπορίου και της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή είναι να λάβουν το «ναι» πριν τη διακοπή της Βουλής για τις καλοκαιρινές διακοπές. Μάλιστα, το νομοσχέδιο κατατέθηκε 27 Μαρτίου ακριβώς για αυτό τον λόγο. Σημειώνεται πως η τελευταία Ολομέλεια της Βουλής θα είναι την Πέμπτη 11 Ιουλίου, και δεδομένου ότι η συζήτηση στην Επιτροπή θα γίνει επί της αρχής και όχι επί του νομοσχεδίου κατ’ άρθρον, φαντάζει δύσκολη η έγκαιρη έγκρισή του.

Το νομοσχέδιο προβλέπει παροχή εξουσίας στον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας να καθορίζει τις ανώτατες τιμές λιανικής πώλησης για βασικά προϊόντα διατροφής που διατίθενται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης όπου εξ αντικειμένου δεν δύναται να αναπτυχθεί επαρκής ανταγωνισμός.

Καλεσμένοι είναι ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ή ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Παγκύπριων Οργανώσεων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ), του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελεύθερου Εμπορίου Κύπρου, του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, του Κυπριακού Συνδέσμου Εμφιαλωτών Νερού, του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Αιθουσών Κινηματογράφου, του Παγκύπριου Συνδέσμου Κυλικειαρχών, της εταιρείας CTC – ARI Airports Ltd και των συνδικαλιστικών οργανώσεων Παγκύπρια Συντεχνία Δημόσιων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ.), Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ), Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ) και Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ).

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου την Τρίτη 18 Ιουνίου άρχισε η συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Κατά τις τοποθετήσεις των εμπλεκομένων μερών, εκφράστηκαν διάφορες απόψεις αλλά και έντονες αντιδράσεις με ΟΕΒ, ΚΕΒΕ και διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων να δηλώνουν την κάθετη διαφωνία τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φονικό στην Πάφο: Στο νοσοκομείο η μητέρα του θύματος - Φαίνεται να δέχθηκε σπρώξιμο κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης

Ρίχνουν «στάχτη» στα μάτια καταναλωτών και τους πωλούν διαμάντια «μαϊμού» - Πώς τους ξεγελούν και τι να προσέξετε

Μονή Αββακούμ: Αντιμέτωποι με 19 κατηγορίες και 14 χρόνια φυλάκισης - Ποιος έδωσε τα χρήματα της εγγύησης

«Λαμπάδιασαν» όχημα 34χρονου στη Λεμεσό - Υπέστη εκτεταμένες ζημιές

Βρετανία: Ποιος είναι ο ο νέος Πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ - Η πορεία του μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ

Aπολύθηκες; Μάθε τα δικαιώματα σου - Ολες οι λεπτομέρειες



Εθνικό Συμβούλιο: Έντονη διαφωνία μεταξύ ΠτΔ-ΓΓ ΑΚΕΛ - «Ο Στέφανος δεν μας μιλά»

Εθνικό Συμβούλιο: Έντονη διαφωνία μεταξύ ΠτΔ-ΓΓ ΑΚΕΛ - «Ο Στέφανος δεν μας μιλά»

Με έντονη διαφωνία μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου άρχισε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top