ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΚΟ: Ο εκσυγχρονισμός - Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στον Νικόλα και η υποβόσκουσα αμφισβήτηση

ΔΗΚΟ: Ο εκσυγχρονισμός - Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στον Νικόλα και η υποβόσκουσα αμφισβήτηση

Στα μαλακά προσπαθεί να ρίξει η ηγεσία του ΔΗΚΟ τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος, ύστερα από την αποτυχία στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Μπορεί το ΔΗΚΟ να έχει διατηρήσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο είδε τα ποσοστά του να μειώνονται σε βαθμό, που σήμερα βρίσκεται μία θέση πίσω από το ΕΛΑΜ χάνοντας και τον ρυθμιστικό του ρόλο. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου ύστερα από τη συνεδρίαση του της Κεντρικής Επιτροπής την Δευτέρα, εμφανίζει ένα κόμμα το οποίο φαίνεται να κατανοεί τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν προεκλογικά, δίνοντας μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση, ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε την πραγματοποίηση πολιτικού - καταστατικού συνεδρίου για την επανασύσταση, επανίδρυση και τον εκσυγχρονισμό του κόμματος. Με άλλα λόγια, το ΔΗΚΟ θα πρέπει να βρει νέα ταυτότητα με την οποία θα «συστηθεί» εκ νέου, στην κοινωνία.

Τα όσα ακούστηκαν ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το βράδυ της Δευτέρας, παραπέμπουν σε ένα κόμμα, το οποίο παραπαίει και αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που πολιτεύεται και σε ποιους απευθύνεται πλέον, γιατί σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η μεσαία τάξη στην οποία απευθυνόταν το ΔΗΚΟ, δεν υπάρχει. Το δεύτερο ζήτημα, αφορά στα λάθη τα οποία έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, με συνθήματα μιας άλλης εποχής, τα οποία δεν έφτασαν ποτέ στους νέους ψηφοφόρους. Το τρίτο ζήτημα αφορά τα οργανωτικά λάθη τα οποία προηγήθηκαν και έφεραν το κακό αποτέλεσμα. Αυτό μάλιστα, ήταν κάτι για το οποίο ασκήθηκε κριτική τόσο από την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου στις επόμενες ημέρες που ακολούθησαν των εκλογών, όσο και καθώς και από τον Γιώργο Σολωμού,

Εντός του κόμματος είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορετικές τάσεις σε ότι αφορά τόσο τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, στη φθορά που υπέστη το κόμμα και στον επανακαθορισμό της σχέσης μεταξύ ΔΗΚΟ και Προεδρικού.

Φωνές εναντίον της ΔΔΟ

Το κυπριακό και η μορφή λύσης όπως την επαναλαμβάνει το ΔΗΚΟ, Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο, είναι για κάποια ηγετικά στελέχη, κενή περιεχομένου, όπως και η «νέα στρατηγική» του 2018. Αυτό το οποίο προσπάθησε να περάσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος θέλοντας να κρατήσει εντός του κόμματος κάποιες φωνές «πατριωτικές», δεν φαίνεται να πέτυχε.

Στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ καταλήγει στο ότι έχει λάβει και αφουγκράζεται τα μηνύματα της κοινωνίας και συλλογικά εκφράζει την αποφασιστικότητα όπως προβεί σε ριζικές αλλαγές σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας, επικοινωνίας και παραγωγής πολιτικής, κάτι ωστόσο που φαντάζει δύσκολο λόγω της υποβόσκουσας αμφισβήτησης που δέχεται ο Νικόλας Παπαδόπουλος, από στελέχη και βουλευτές του κόμματός του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φονικό στην Πάφο: Στο νοσοκομείο η μητέρα του θύματος - Φαίνεται να δέχθηκε σπρώξιμο κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης

Ρίχνουν «στάχτη» στα μάτια καταναλωτών και τους πωλούν διαμάντια «μαϊμού» - Πώς τους ξεγελούν και τι να προσέξετε

Μονή Αββακούμ: Αντιμέτωποι με 19 κατηγορίες και 14 χρόνια φυλάκισης - Ποιος έδωσε τα χρήματα της εγγύησης

«Λαμπάδιασαν» όχημα 34χρονου στη Λεμεσό - Υπέστη εκτεταμένες ζημιές

Βρετανία: Ποιος είναι ο ο νέος Πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ - Η πορεία του μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ

Aπολύθηκες; Μάθε τα δικαιώματα σου - Ολες οι λεπτομέρειες



Εθνικό Συμβούλιο: Έντονη διαφωνία μεταξύ ΠτΔ-ΓΓ ΑΚΕΛ - «Ο Στέφανος δεν μας μιλά»

Εθνικό Συμβούλιο: Έντονη διαφωνία μεταξύ ΠτΔ-ΓΓ ΑΚΕΛ - «Ο Στέφανος δεν μας μιλά»

Με έντονη διαφωνία μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου άρχισε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top