ΥΓΕΙΑ

Κάηκες από τον ήλιο; 5 φυσικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσεις

Κάηκες από τον ήλιο; 5 φυσικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσεις

Mε το καλοκαίρι να έχει ήδη ξεκινήσει, πολλοί από εμάς περνάμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους απολαμβάνοντας τον ήλιο.

Ωστόσο, το ηλιακό έγκαυμα είναι ένα συχνό και δυσάρεστο φαινόμενο αν δεν εφαρμόσουμε επαρκώς αντηλιακό ή αν ξεχάσουμε να το ανανεώσουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές και εύκολες σπιτικές λύσεις που μπορούν να ανακουφίσουν το δέρμα μας από τον πόνο, τον κνησμό και το ξεφλούδισμα που προκαλεί το κάψιμο από τον ήλιο.

Δροσερό Νερό
Το ηλιακό έγκαυμα προκαλεί φλεγμονή στο δέρμα και ένας από τους πιο άμεσους τρόπους για να την αντιμετωπίσετε είναι η ψύξη της πληγείσας περιοχής. Μπορείτε να βουτήξετε σε νερό ή να κάνετε ένα δροσερό μπάνιο. Προσέξτε τις πισίνες, καθώς το χλωριούχο νερό μπορεί να ερεθίσει περισσότερο το δέρμα σας. Αποφύγετε επίσης την απευθείας εφαρμογή πάγου, καθώς μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο ευαίσθητο δέρμα.

Αλόη Βέρα
Η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Σπάστε ένα φύλλο του φυτού και εφαρμόστε το τζελ απευθείας στο δέρμα σας για άμεση ανακούφιση. Αν δεν έχετε φυτό αλόης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα 100% τζελ αλόης βέρα, που θα βρείτε στα φαρμακεία.

Τσάι Χαμομήλι
Το τσάι χαμομηλιού μπορεί να καταπραΰνει το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο. Βράστε το τσάι, αφήστε το να κρυώσει και μουλιάστε μια πετσέτα, την οποία θα εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή. Αν είστε αλλεργικοί στη γύρη, αποφύγετε αυτή τη μέθοδο καθώς μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Ενυδάτωση
Το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο χρειάζεται υγρασία για να επανέλθει. Πίνετε άφθονο νερό, τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα, για να βοηθήσετε το σώμα σας να αντιμετωπίσει το κάψιμο από τις ακτίνες του ήλιου.

Ενυδατική Κρέμα
Για να αποτρέψετε το ξεφλούδισμα του δέρματος, εφαρμόστε τακτικά μια ενυδατική κρέμα στις πληγείσες περιοχές. Επιλέξτε μια κρέμα χωρίς άρωμα και χρωστικές ουσίες, ειδικά σχεδιασμένη για ευαίσθητο δέρμα, για να περιορίσετε τον ερεθισμό.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές, φυσικές μεθόδους, μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας να ανακάμψει πιο γρήγορα από το ηλιακό έγκαυμα και να απολαύσετε το καλοκαίρι χωρίς πόνο και ενόχληση.

Πηγή: womenonly.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχαιρώματα στη Λευκωσία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 26χρονος – Εκτός κινδύνου η οικιακή βοηθός

Σκέψεις για να μετατραπεί σε κόμμα η «ΑΙΧΜΗ» του Δημήτρη Παπαδάκη

Καταγγελία στην Αστυνομία για ανάρτηση φωτογραφίας με παιδιά - Έρευνα για αδικήματα ρατσισμού

Λεμεσός: Επιτέθηκε στον σύντροφο της πρώην του με ρόπαλο και λιβέρι - Στο νοσοκομείο 50χρονος

Συνέχεια στη συζήτηση για πλαφόν σε νερό - Ερωτηματικό αν προλαβαίνουν το κλείσιμο της Βουλής

Τέλος στο «ρίζωμα» των γιατρών στο ΓεΣΥ: Πότε θα πρέπει να βγαίνουν από το σύστημα - Θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα;



Υπ. Γεωργίας: Άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για ενίσχυση Τμήματος Δασών

Υπ. Γεωργίας: Άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για ενίσχυση Τμήματος Δασών

Την άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για την ενίσχυση της στελέχωσης του Τμήματος Δασών που αφορούν την κάλυψη αναγκών σε δασοπυροσβέστες, χειριστές οχημάτων ειδικού τύπου, και πυροφύλακες, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, δήλωσε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top