ΥΓΕΙΑ

Πέντε συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά.... εύκολα και με ασφάλεια

Πέντε συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά.... εύκολα και με ασφάλεια

Ίσως από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο ίντερνετ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πως θα χάσουμε γρήγορα τα περιττά κιλά.

Εντούτοις, οι γρήγορες δίαιτες έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή να ξαναπαίρνουμε γρήγορα τα κιλά που χάσαμε, ενώ μπορεί να στερήσουν από τον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Πώς μπορούμε να μειώσουμε το βάρος μας με ασφάλεια, αλλά και να το διατηρήσουμε;

1. Δώστε βάση στην υγιεινή διατροφή

Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλές σε θερμίδες. Φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και άπαχες πρωτεΐνες είναι οι καλύτερες επιλογές. Οι ειδικοί συμβουλεύουν επίσης να έχουμε μια ποικιλία από όλες τις ομάδες τροφών και να μην στερούμαστε, αλλά να δίνουμε έμφαση στην ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού μας.

Επίσης, καλό είναι να θέτετε ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους απώλειας βάρους. Η αργή και σταθερή απώλεια βάρους, περίπου 0,5-1 κιλό την εβδομάδα, είναι πιο υγιεινή. Μην αποθαρρύνεστε από μικρές αποκλίσεις, καθώς η συνολική πρόοδος είναι το σημαντικότερο.

2. Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Η τακτική κατανάλωση μικρών γευμάτων μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της πείνας και στην αποφυγή υπερφαγίας. Μην παραλείπετε το πρωινό και προσπαθήστε να τρώτε ανά τρεις ώρες. Έτσι, θα διατηρείτε σταθερά επίπεδα ενέργειας και θα αποφύγετε τα σνακ με υψηλές θερμίδες. Καλές επιλογές για το πρωινό μας γεύμα είναι τα αυγά, η βρόμη, η κινόα, ο σολομός και τα βούτυρα ξηρών καρπών και σπόρων.

Επίσης μπορούμε να καταγράφουμε όσα καταναλώνουμε καθημερινά, αλλά και τις ώρες των γευμάτων μας.

3. Σωματική Άσκηση

Η άσκηση είναι κλειδί για την απώλεια βάρους. Συνδυάστε αεροβική άσκηση, όπως τρέξιμο ή ποδηλασία, με ασκήσεις δύναμης. Η άσκηση όχι μόνο καίει θερμίδες, αλλά ενισχύει και τον μεταβολισμό, βοηθώντας στη μακροχρόνια διατήρηση του βάρους.

4. Περιορίστε τη ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Η δυτική διατροφή χαρακτηρίζεται από υψηλές προσλήψεις επεξεργασμένων τροφίμων, κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, πρόσθετων σακχάρων, κορεσμένων και τρανς λιπαρών, συχνή κατανάλωση fast food και έτοιμων γευμάτων, ενώ αντίθετα είναι χαμηλή στην πρόσληψη φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως και ξηρών καρπών.

Αντίθετα , μπορείτε να καταναλώνετε:

-ρύζι, ψωμί και ζυμαρικά ολικής αλέσεως

-φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους αντί για σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

-τσάι από βότανα και νερό αντί για αναψυκτικά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

-smoothies με νερό ή γάλα αντί για χυμό φρούτων

Οι φυτικές ίνες εξάλλου δημιουργούν αίσθημα πληρότητας, που μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος με ασφάλεια.

Η κατανάλωση άφθονου νερού βοηθά στη μείωση της όρεξης και στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού και την επιτυχία της δίαιτας.

5. Προσπαθήστε να κοιμόσαστε αρκετά

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο ανεπαρκής ή κακής ποιότητας ύπνος επιβραδύνει τη διαδικασία κατά την οποία το σώμα μετατρέπει τις θερμίδες σε ενέργεια. Στόχος είναι να κοιμάστε 7-9 ώρες κάθε βράδυ. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει πως το άγχος πυροδοτεί την απελευθέρωση ορμονών όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη, οι οποίες αρχικά μειώνουν την όρεξη. Ωστόσο, όταν βρισκόμαστε υπό συνεχή πίεση, η κορτιζόλη μπορεί να παραμείνει στην κυκλοφορία του αίματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που αυξάνει την όρεξή μας και τρώμε περισσότερο.

Πηγή: capital.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχαιρώματα στη Λευκωσία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 26χρονος – Εκτός κινδύνου η οικιακή βοηθός

Σκέψεις για να μετατραπεί σε κόμμα η «ΑΙΧΜΗ» του Δημήτρη Παπαδάκη

Καταγγελία στην Αστυνομία για ανάρτηση φωτογραφίας με παιδιά - Έρευνα για αδικήματα ρατσισμού

Λεμεσός: Επιτέθηκε στον σύντροφο της πρώην του με ρόπαλο και λιβέρι - Στο νοσοκομείο 50χρονος

Συνέχεια στη συζήτηση για πλαφόν σε νερό - Ερωτηματικό αν προλαβαίνουν το κλείσιμο της Βουλής

Τέλος στο «ρίζωμα» των γιατρών στο ΓεΣΥ: Πότε θα πρέπει να βγαίνουν από το σύστημα - Θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα;



Υπ. Γεωργίας: Άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για ενίσχυση Τμήματος Δασών

Υπ. Γεωργίας: Άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για ενίσχυση Τμήματος Δασών

Την άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για την ενίσχυση της στελέχωσης του Τμήματος Δασών που αφορούν την κάλυψη αναγκών σε δασοπυροσβέστες, χειριστές οχημάτων ειδικού τύπου, και πυροφύλακες, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, δήλωσε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top