ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Εμπόδια φαίνεται να υπάρχουν με την πλήρη απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων αφού, όπως όλα δείχνουν, δεν θα εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρήστος Σαββίδη, σημείωσε ότι διίστανται οι απόψεις μεταξύ των μελών της Επιτροπής Παιδείας.

«Αν και οι γονείς, ο συντονιστής Διευθυντών, το Υπουργείο Παιδείας και αρκετοί βουλευτές είναι υπέρ της κατάργησης, ωστόσο υπάρχουν διαφωνίες, εκτός από τους μαθητές, και μεταξύ βουλευτών για παράδειγμα του ΑΚΕΛ και της ΔΗΠΑ», ανέφερε.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρία διαφορετικά «στρατόπεδα» στη Βουλή. Από την μια πλευρά βρίσκονται όσοι είναι υπέρ της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας, στη δεύτερη πλευρά όσοι προβληματίζονται για τον τρόπο εφαρμογής της πρότασης και στην τρίτη πλευρά είναι όσοι τάχθηκαν εναντίον της πρότασης.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, το ζήτημα θα πάει για περεταίρω συζήτηση στη Βουλή από τον Σεπτέμβριο, άρα δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί από την νέα σχολική χρονιά.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαββίδης εξήγησε ότι, σύμφωνα με έρευνες της UNESCO, οι μαθητές επηρεάζονται παιδαγωγικά με την χρήση του κινητού ενώ επηρεάζονται και συναισθηματικά με την συνεχή έκθεση στην οθόνη.

«Σε έρευνα 200 σχολικών μονάδων που έκανε η UNESCO, το 1/4 των χωρών ήδη έβαλαν απαγορεύσεις όπως η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ελλάδα. Θεωρούμε ότι πρέπει να απαγορευτούν τα κινητά αλλά να υπάρχουν στις σχολικές τσάντες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αν πάρουν μια άδεια ή να μπαίνουν σε κάποιες θυρίδες και αν χρειαστεί κάποιο έκτακτα να το παίρνει», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι τα κινητά παίζουν σημαντικό ρόλο και στην αύξηση του σχολικού εκφοβισμού, αφού τα περιστατικά αυξάνονται με βίντεο και φωτογραφίες.

Πώς θα εφαρμοστεί και ποιες οι ποινές

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέφερε προηγούμενο ρεπορτάζ του ThemaOnline, οι εκπαιδευτικοί δεν θα ψάχνουν τις τσάντες των παιδιών αφού μπορούν να τα έχουν μέσα απενεργοποιημένα.

Θα υπάρχει σειρά ποινών. Ειδικότερα, εξαρχής θα γίνεται απλή παρατήρηση, μετά γραπτή παρατήρηση, μετά ενημέρωση των γονέων και το τελευταίο στάδιο θα είναι η αποβολή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top