ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Τη χάραξη οδικού χάρτη αποφάσισε το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ, στη δεύτερη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τετάρτη το βράδυ σε διάστημα μιας εβδομάδας, σε μια προσπάθεια ολοκλήρωσης της συζήτησης για το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Τη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου, άνοιξε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε τη δική του εκδοχή για το αποτέλεσμα των εκλογών, αναλύοντας τους εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι επηρέασαν το αποτέλεσμα, ανάμεσα στους οποίους και η χρονική σύμπτωση διενέργειας Ευρωεκλογών και εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος έκανε λόγο για εσωτερικές αδυναμίες του κόμματος όπως το θέμα της επικοινωνιακής πολιτικής και της οργανωτικής δομής κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποιο συμπέρασμα κατά πόσο η συμμετοχή στην κυβέρνηση έφερε κάποια φθορά στο κόμμα, μέλη του πολιτικού γραφείου έθεσαν θέμα αναθεώρησης της σχέσης ΕΔΕΚ – Προεδρικού.

Οδικός χάρτης μέχρι τον Οκτώβριο

Το πολιτικό γραφείο αποφάσισε ότι η πολιτική γραμματεία του κόμματος η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο και την Αναπληρώτρια, τους δύο Αντιπροέδρους, τον Γενικό Γραμματέα, τον Διευθυντή του γραφείου τύπου του κόμματος, τον Γενικό Διευθυντή και τρία άλλα μέλη, τα οποία έχουν επιλεγεί από το πολιτικό γραφείο, θα αναλάβει τη σύνταξη ενός κειμένου το οποίο θα περιέχει μεταξύ άλλων τα όσα κατατέθηκαν στο πολιτικό γραφείο, αλλά και εισηγήσεις για μελλοντικές ενέργειες οι οποίες θα πρέπει να γίνουν.

Στις 24 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις βάσει των εισηγήσεων που θα ετοιμάσει η πολιτική γραμματεία.

Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν επαρχιακές συνδιασκέψεις

Τον Οκτώβριο θα διοργανωθεί πολιτικό συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου δεν τέθηκε θέμα παραιτήσεων της ηγεσίας από κανένα μέλος, ενώ υπήρξε ομοφωνία στο γεγονός ότι διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου στην παρούσα φάση, δεν θα φέρει θετικά αποτελέσματα, ούτε τον επιθυμητό στόχο που δεν είναι άλλος, από την αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναμένεται να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 2026, λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top