ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Γενικού Ελεγκτή: Συνεχίζεται τη Δευτέρα η κατάθεση εκπροσώπου του INTOSAI

Υπόθεση Γενικού Ελεγκτή: Συνεχίζεται τη Δευτέρα η κατάθεση εκπροσώπου του INTOSAI

Αναβλήθηκε την Πέμπτη η προγραμματισμένη συνέχιση της ακρόασης της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με τον ισχυρισμό της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο στις 09:30, ώστε να καταθέσει ως μάρτυρας του Γενικού Ελεγκτή, εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού INTOSAI, των Ανώτατων Ελεγκτικών Οργανισμών.

Ωστόσο, η νομική ομάδα του Γενικού Ελεγκτή ζήτησε από το Συμβούλιο αναβολή της διαδικασίας, αφού ο μάρτυρας δεν κατέστη δυνατόν να φθάσει εγκαίρως στην Κύπρο, λόγω ιατρικού προβλήματος στενού του συγγενικού προσώπου.

Πρόκειται για τον μάρτυρα υπεράσπισης Freddy Yves Ndjemba, Υπεύθυνο του Προγράμματος για την Ανεξαρτησία των Ελεγκτικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γενικού Ελεγκτή, Τζο Τριανταφυλλίδη, ο μάρτυρας απέστειλε γραπτό αίτημα για αναβολή, ενώ ανέφερε πως αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο την ερχόμενη Κυριακή, ώστε να καταθέσει στην προγραμματισμένη διαδικασία της προσεχούς Δευτέρας.

Συνεπώς, η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, στις 09:30, όπως καθορίστηκε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν εντός της αιθούσης του δικαστηρίου πρώτος θα καταθέσει ο εκπρόσωπος του INTOSAΙ, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να αντεξεταστεί ο Γενικός Ελεγκτής, στη βάση της κατάθεσης του που έχει ήδη αποστείλει προς τα μέλη του Συμβουλίου και προς τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας, όσο και ο Γενικός Ελεγκτής έχουν δώσει ήδη γραπτώς τις καταθέσεις τους για εξοικονόμηση χρόνου και επίσπευση της διαδικασίας. 

Η κατάθεση του Γενικού Ελεγκτή αποτελείται από 171 σελίδες και συνοδεύεται από 52 τεκμήρια.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Γενικού Εισαγγελέα εξέφρασαν την ανησυχία τους για την καθυστέρηση της διαδικασίας, ενώ εξέφρασαν συνάμα την επιθυμία η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Ιουλίου του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε  αναφέρει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νομική Υπηρεσία, είναι «οι επιθέσεις που δέχεται από την Ελεγκτική Υπηρεσία και αυτούς που τη στηρίζουν, δημοσιογράφους, πολιτικούς, ομάδες στήριξης και χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης». 

Σε σχέση με τον INTOSAI, ο κ. Σαββίδης είχε αναφέρει ενώπιον το Δικαστηρίου ότι οι κανόνες του Οργανισμού αυτού δεν είναι μέρος του κοινοτικού κεκτημένου και ότι ο κύριος πυλώνας αρμοδιότητας του Γενικού Ελεγκτή και του Γενικού Εισαγγελέα είναι το Σύνταγμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Αποτροπιασμός στη Χλώρακα: 19χρονη τουρίστρια κατήγγειλε 26χρονο για βιασμό - Καταζητείται ο δράστης

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Στο κελί για έξι ημέρες ο 48χρονος - Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top