ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας στο φαρμακείο του νοσοκομείου Λεμεσού - Φωνάζουν για την έλλειψη προσωπικού

Στάση εργασίας στο φαρμακείο του νοσοκομείου Λεμεσού - Φωνάζουν για την έλλειψη προσωπικού

Δίωρη στάση εργασίας από τις 11 μέχρι τις μια το μεσημέρι πραγματοποιείται στο φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού από την Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος του Κλάδου Φαρμακοποιών της Ισότητας Ευγενία Ευσταθίου, το φαρμακείο στη Λεμεσό ήδη υπολειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό, έχει αφυπηρετήσει ένα άτομο από το προσωπικό ενώ χθες αφυπηρέτησε και η προϊστάμενη.

Τόνισε ότι τα άτομα, τα οποία υπάρχουν αυτή την στιγμή στον χώρο του φαρμακείου δεν επαρκούν για να γίνουν οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν και να δίνονται φάρμακα στον κόσμο με την ασφάλεια που χρειάζεται.

«Έχουμε κάνει επικοινωνία με την ηγεσία του ΟΚΥπΥ, μας είχαν διαβεβαιώσει ότι όταν θα έφθανε η ώρα της αφυπηρέτησης της προϊσταμένης δεν θα υπήρχε πρόβλημα, θα είχανε φροντίσει ώστε να υπάρχει αντικαταστάτης πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί οπότε εκ των πραγμάτων κάτι πρέπει να γίνει για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ορθή χορήγηση των φαρμάκων στον κόσμο», σημείωσε.

Και γι αυτό τον λόγο, συνέχισε η κ. Ευσταθίου, αποφασίσαμε ότι για δύο ώρες το φαρμακείο θα κλείσει και δυστυχώς αν δεν αλλάξει κάτι αυτό θα συμβεί και τις επόμενες ημέρες διότι το τμήμα είναι υπολειτουργικό.

«Ή μπορεί να δουλέψει ή δεν μπορεί να δουλέψει. Με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν μπορεί να δουλέψει. Το φαρμακείο θα κλείνει συνέχεια μέχρι να βρεθεί κάποια λύση», πρόσθεσε.

Εξάλλου και νομοθετικά να δούμε το θέμα, είπε, δεν μπορεί ένα φαρμακείο να δουλεύει χωρίς υπεύθυνο φαρμακοποιό πόσο μάλλον ένα νοσοκομειακό φαρμακείο.

«Το φαρμακείο δεν εξυπηρετεί μόνο τον κόσμο αλλά και θαλάμους. Άρα ανάλογα με τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες, τις αποφάσεις που θα χρειαστεί κάποιος να κληθεί να πάρει και δεν θα υπάρχει αυτό το άτομο για να τις πάρει, ανάλογα θα κλείσει και περισσότερες ώρες. Αν δεν βρεθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα άτομο που να αναλάβει ως υπεύθυνος φαρμακοποιός ενδεχομένως να κλείσει κι εντελώς», κατέληξε..

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Αποτροπιασμός στη Χλώρακα: 19χρονη τουρίστρια κατήγγειλε 26χρονο για βιασμό - Καταζητείται ο δράστης

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Στο κελί για έξι ημέρες ο 48χρονος - Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top