LIKE ONLINE

Σε ηλικία 105 ετών πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ - Περίμενε 83 χρόνια

Σε ηλικία 105 ετών πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ - Περίμενε 83 χρόνια

Η Virginia “Ginger” Hislop, 105 ετών, ανέβηκε πρόσφατα στη σκηνή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ για να λάβει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην εκπαίδευση για μαθήματα που ολοκλήρωσε το 1941.

Η χαμογελαστή φοιτήτρια χειροκροτήθηκε στις 16 Ιουνίου, καθώς παρέλαβε το πτυχίο της στην τελετή απονομής διπλωμάτων της Μεταπτυχιακής Σχολής Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου, ενώ η οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένων των εγγονών και των δισέγγονών της, την επευφημούσε, ανέφερε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ σε δελτίο τύπου.

Ο κοσμήτορας της Σχολής, Daniel Schwartz, περιέγραψε την Hislop, η οποία στη συνέχεια διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου σχολείων, κολεγίων και πανεπιστημίων στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, ως «ένθερμη υποστηρικτή της ισότητας και της ευκαιρίας για μάθηση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Schwartz δήλωσε ότι η 105 ετών απόφοιτη, η οποία ζει στη Γιακίμα της Ουάσινγκτον, «έζησε μια ζωή με τεράστια εκπαιδευτικά επιτεύγματα».

Η Hislop δήλωσε για τη μακρά αναμονή μεταξύ της ολοκλήρωσης από το πανεπιστήμιο και της απόκτησης του πτυχίου της: «Θεέ μου. Περίμενα πολύ καιρό γι’ αυτό».

Η 105χρονη, που κατάγεται από το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, απέκτησε το πτυχίο της στην εκπαίδευση το 1940 από την τότε Σχολή Εκπαίδευσης του Στάνφορντ με σκοπό να αποκτήσει μεταπτυχιακό για να μπορέσει να αρχίσει να διδάσκει, αναφέρεται στην ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Ήθελε να ακολουθήσει καριέρα στην εκπαίδευση όπως η γιαγιά της, η οποία ήταν εκπαιδευτικός πριν από τον εμφύλιο πόλεμο στο Κάνσας, και η θεία της, η οποία διετέλεσε διευθύντρια ενός σχολείου στο Δυτικό Λος Άντζελες.

Ωστόσο, ο τότε φίλος της, George Hislop, κλήθηκε να υπηρετήσει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε οι δυο τους παντρεύτηκαν και η Virginia εγκατέλειψε το Στάνφορντ αφού ολοκλήρωσε τα μαθήματά της, αλλά πριν παραδώσει τη διατριβή της, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο.

«Σκέφτηκα ότι ήταν ένα από τα πράγματα που θα μπορούσα να πάρω στην πορεία αν το χρειαζόμουν. Πάντα μου άρεσαν οι σπουδές, οπότε αυτό δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα, ενώ το να παντρευτώ με απασχολούσε περισσότερο», δήλωσε σε συνέντευξή της.

Η απόφασή της να βάλει σε αναμονή την απόκτηση του μεταπτυχιακού της δεν ανέστειλε τη δέσμευσή της στην εκπαίδευση. Η Hislop έχει υπηρετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σχολείου της Yakima, είναι ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Yakima Community College και υπηρέτησε επί 20 χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Heritage University στο Toppenish της Ουάσινγκτον.

«Νομίζω ότι έκανα καλά πράγματα για το τοπικό μας σχολικό σύστημα και βοήθησα στη διεύρυνσή του», δήλωσε. «Για μένα, αυτό το πτυχίο είναι μια εκτίμηση των πολλών ετών που εργάστηκα για τα σχολεία στην περιοχή της Γιακίμα και σε διάφορα συμβούλια».

Και πρόσθεσε: «Κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και χρόνια και είναι ωραίο να αναγνωρίζεται αυτό το πτυχίο», είπε.

Η Hislop είχε κίνητρο να ασχοληθεί με την εκπαίδευση όταν τα παιδιά της ήταν μικρά. Έλαβε μέρος σε σχολιδκά συμβούλια και βοήθησε την κόρη της στην παρακολούθηση ενός προχωρημένου μαθήματος αγγλικών.

«Ένιωθα ότι όλα τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους όσο το δυνατόν καλύτερα και ότι όλοι θα έπρεπε να έχουν μια ευκαιρία για τριτοβάθμια εκπαίδευση αν το ήθελαν», δήλωσε η Hislop.

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ ενδυναμώνονται βήμα με βήμα»

ΠτΔ: «Οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ ενδυναμώνονται βήμα με βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στη δεξίωση της Πρεσβειας των ΗΠΑ με την ευκαιρία της 248ης επετείου από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top