ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τρίτη σύλληψη για τον οπλισμό σε τάφο στην Ορόκλινη - Χειροπέδες σε 42χρονο

Τρίτη σύλληψη για τον οπλισμό σε τάφο στην Ορόκλινη - Χειροπέδες σε 42χρονο

Σε τρίτη σύλληψη, σε σχέση με την υπόθεση εντοπισμού οπλισμού, σε κοιμητήριο της επαρχίας Λάρνακας, τον περασμένο Μάιο, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία. Πρόκειται για 42χρονο, ο οποίος κρατείται ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, σχετικά με υπόθεση φόνου του Αθανάσιου Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε τον Οκτώβριο του 2023, στη Λεμεσό.

Ο οπλισμός εντοπίστηκε στις 20 Μαΐου 2024, σε κοιμητήριο της επαρχίας Λάρνακας, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών από την Αστυνομία. Την ίδια μέρα συνελήφθησαν σχετικά με την υπόθεση, δύο πρόσωπα ηλικίας 46 και 35 ετών, τα οποία έχουν παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, που θα συνεδριάσει την 1η Ιουλίου 2024.

Από την επιστημονική εξέταση των τεκμηρίων, που παραλήφθηκαν κατά τις αστυνομικές έρευνες, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 42χρονου. Βάσει της μαρτυρίας αυτής εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κατά τη διάρκεια της Αστυνομικής επιχείρησης της 20ης Μαΐου, είχαν εντοπιστεί μέσα σε τάφο, στο εν λόγω κοιμητήριο και κατασχεθεί ένα στρατιωτικό τυφέκιο, ένα

αντιαρματικό, δύο βλήματα, τρία προωθητικά βλημάτων, μία συσκευασία με φυσίγγια, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ποσότητα εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος, ένα πιστόλι και δύο σιγαστήρες. Παράλληλα μετά από έλεγχο σε τσάντα που κρατούσε ο 46χρονος, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί αριθμός σφαιρών πιστολιού, αριθμός φυσιγγίων, ένα πιστόλι και ένα κυνηγετικό τυφέκιο.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται να είναι κρίσιμες για την πορεία του κυπριακού. Μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ σήμερα στις 17.00 στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top