Τρίτη σύλληψη για τον οπλισμό σε τάφο στην Ορόκλινη - Χειροπέδες σε 42χρονο

Τρίτη σύλληψη για τον οπλισμό σε τάφο στην Ορόκλινη - Χειροπέδες σε 42χρονο

Σε τρίτη σύλληψη, σε σχέση με την υπόθεση εντοπισμού οπλισμού, σε κοιμητήριο της επαρχίας Λάρνακας, τον περασμένο Μάιο, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία. Πρόκειται για 42χρονο, ο οποίος κρατείται ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, σχετικά με υπόθεση φόνου του Αθανάσιου Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε τον Οκτώβριο του 2023, στη Λεμεσό.

Ο οπλισμός εντοπίστηκε στις 20 Μαΐου 2024, σε κοιμητήριο της επαρχίας Λάρνακας, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών από την Αστυνομία. Την ίδια μέρα συνελήφθησαν σχετικά με την υπόθεση, δύο πρόσωπα ηλικίας 46 και 35 ετών, τα οποία έχουν παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, που θα συνεδριάσει την 1η Ιουλίου 2024.

Από την επιστημονική εξέταση των τεκμηρίων, που παραλήφθηκαν κατά τις αστυνομικές έρευνες, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 42χρονου. Βάσει της μαρτυρίας αυτής εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κατά τη διάρκεια της Αστυνομικής επιχείρησης της 20ης Μαΐου, είχαν εντοπιστεί μέσα σε τάφο, στο εν λόγω κοιμητήριο και κατασχεθεί ένα στρατιωτικό τυφέκιο, ένα

αντιαρματικό, δύο βλήματα, τρία προωθητικά βλημάτων, μία συσκευασία με φυσίγγια, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ποσότητα εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος, ένα πιστόλι και δύο σιγαστήρες. Παράλληλα μετά από έλεγχο σε τσάντα που κρατούσε ο 46χρονος, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί αριθμός σφαιρών πιστολιού, αριθμός φυσιγγίων, ένα πιστόλι και ένα κυνηγετικό τυφέκιο.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE