Θάνατος ποδηλάτη: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 43χρονου Σωτήρη – Όσα κατέδειξε

Θάνατος ποδηλάτη: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 43χρονου Σωτήρη – Όσα κατέδειξε

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 43χρονου ποδηλάτη Σωτήρη Πετρίδη που έχασε τη ζωή του ενώ κινείτο εντός του Γραμμικού Πάρκου στο Στρόβολο.

Σύμφωνα με τα ευρύματα της νεκροτομής η οποία διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου, ο άτυχος Σωτήρης υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση ενώ λήφθηκαν και δείγματα για περαιτέρω εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος ενώ ποδηλατούσε σε μονοπάτι με επικίνδυνη κατωφέρεια, φαίνεται να έχασε την ισορροπία του και πέφτοντας να χτύπησε στο κεφάλι.

Τον Πετρίδη εντόπισε ομάδα φίλων, με τους οποίους είχε μεταβεί στο πάρκο για ποδηλασία. Αντελήφθησαν την απουσία του και άρχισαν να τον αναζητούν.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE