Η Adidas ερευνά σκάνδαλο διαφθοράς υπαλλήλων της στην Κίνα

Η Adidas ερευνά σκάνδαλο διαφθοράς υπαλλήλων της στην Κίνα

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής αθλητικού εξοπλισμού, Adidas, ερευνά μια τεράστια υπόθεση κατ' ισχυρισμόν διαφθοράς στην Κίνα, που εκτιμάται σε αρκετά «εκατομμύρια ευρώ», όπως αποκάλυψαν την Κυριακή οι Financial Times (FT).

Σύμφωνα με την επιχειρηματική εφημερίδα, μια επιστολή που φέρεται να γράφτηκε από «υπαλλήλους της Adidas China» κατηγορεί πολλούς Κινέζους υπαλλήλους ονομαστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός στελέχους της εταιρείας.

Το επίμαχο έγγραφο, που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα στην Κίνα στο κοινωνικό δίκτυο Xiaohongshu, αντίστοιχο του Instagram, εκτιμά την κατ' ισχυρισμόν απάτη στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιστολή δεν είναι πλέον ορατή στην πλατφόρμα, αλλά ένα αντίγραφο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν επαληθεύεται σε επίσημο επίπεδο, αναπαράγεται σε πολλούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, το προσωπικό της Adidas κατηγορείται ότι έλαβε δωροδοκίες από παρόχους υπηρεσιών με εντολή του γερμανικού ομίλου.

Ένας διευθυντής της Adidas στην Κίνα κατηγορείται ότι έλαβε «εκατομμύρια μετρητά από προμηθευτές, καθώς και περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων».

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Adidas έλαβε μια επιστολή στις 7 Ιουνίου για «πιθανές παραβιάσεις» στην Κίνα.

Οι πωλήσεις της Adidas το πρώτο τρίμηνο στην Κίνα αυξήθηκαν σχεδόν 8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν τον Απρίλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE